Inici » Notícies » Sta. Magdalena dóna a conèixer la programació de les seues Festes Patronals
Actualitat

Sta. Magdalena dóna a conèixer la programació de les seues Festes Patronals

3 min, 24 seg

Entre el 21 i el 30 de juliol Sta. Magdalena celebra les festes en honor a María Magdalena i María Inmaculada

festers5

L’Ajuntament de Sta. Magdalena ja ha donat a conèixer la programació festiva, que entre els dies 21 i 30 de juliol, celebrarà per a commemorar les Festes Patronals, en honor a María Magdalena i María Inmaculada, encara que de manera prèvia el dia 15 de juliol i organitzades per l’Associació Juvenil Pont de l´Agüelo Queixalet, viuran les Festes de la Joventut, amb activitats molt variades al llarg de la jornada, en la qual destaca el concert de la ‘Banda del Coche Rojo’. A més, l’Associació Motera, de Bar en Bar, també ha preparat per al dissabte 15 de juliol, una sèrie d’activitats, enfocades al món del motor.

El tret d’eixida a les Festes Patronals, es donarà el divendres 21 de juliol, amb l’acte d’exaltació de les Festeres i Fester d’aquest 2017, en el qual exercirà de mantenedora la periodista magdalenera, Laura Puig, mentre que la també periodista, Irene Pitarch, serà la presentadora de tan emotiu acte.  Vicent Lacruz, Laura Álvarez i Leonor Sospedra, són enguany els màxims representants festius d’unes celebracions, que estan marcades sempre pel seu caràcter obert i participatiu.

« Com tots els anys, la Comissió de Festes i l’Ajuntament hem dissenyat una programació àmplia, variada i dirigida a tots els sectors de la població. Per a nosaltres també és molt important la col·laboració de totes les associacions, que s’impliquen al màxim i que ens han proposat molts actes, que es duran a terme durant aquests dies », assenyala, Sergio Bou, alcalde de Sta. Magdalena.

El primer dia de festes es tancarà amb l’ofrena de flors a la patrona i revetla de gala, gratuïta, en el pavelló poliesportiu municipal amb l’orquestra València.

El dissabte 22 de juliol, els veïns de la població celebraran la festivitat de la seua patrona, María Magdalena. A les 12 hores hi haurà missa i a les 13 hores la tradicional ‘soltà’ de coloms i traca a càrrec de Pirotècnia Tomás. A la vesprada, destaca la processó amb la imatge de la patrona i ja a les 22 hores el concert de l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena, que enguany té un caràcter benèfic. També durant aquesta jornada obrirà les seues portes, en la Capella, l’exposició de pintura dels alumnes de Maite Baldrich. El primer cap de setmana festiu, es tancarà amb el segon dels dies de marcat accent religiós, amb la festivitat de María Inmaculada. A més, de la missa i processó, destaca l’actuació del Grup de Danses Magdaleneres i la Colla de Dolçainers, ‘Polpís’ i el Grup de Danses de La Torre d’en Doménec.

Pel que fa a la setmana del 24 al 30 de juliol, destaca el dilluns 24 el muntatge de cadafals i la vesprada de disfresses, amb la qual s’inicien els festejos taurins, que es perllongaran durant tota la setmana. També el dilluns 24 està prevista la celebració d’un dels actes més multitudinaris, el sopar de ‘tombet de bou’ en el poliesportiu municipal, que estarà amenitzat per un trio.

La programació contínua el dimarts amb la ‘Torrà’ de sardines i posterior exhibició de vaques, a càrrec de la ramaderia Iván Miró de la Ribera, mentre que a la vesprada serà el torn dels bous de Pedro Fumat “El Charnego”. A la nit hi haurà un espectacle humorístic en el poliesportiu i posterior festa del pijama amb discomóvil.

Ja en l’equador de les Festes Patronals de Sta. Magdalena, el dimecres destaca el Dia de les Paelles i a la vesprada l´Orxatada, en el pavelló poliesportiu. També s’inaugurarà durant aquesta jornada la segona exposició, Mans Artesanes, en la Capella. A la nit hi haurà ball amb el grup Top Zero i en finalitzar tancaran la nit dj´ s locals.

El dijous, 27 de juliol hi haurà bous, concretament de la ramaderia Benavent de Quatretonda i actuaran la rondalla de música tradicional, Fartabelitres i La Romàntica del Serradal, mentre que la matinada del dijous al divendres se soltaran vaques i hi haurà discomóvil techno-night amb dj´s locals.

Els més xicotets també tindran el seu espai amb la solta d’un bou alternatiu, el divendres i el dissabte a les 21.30  hores, així com el dissabte a les 11.30 que es realitzarà una entrada de bous a l’estil Sant Fermí. A més, el diumenge, al llarg de tota la jornada disposaran d’inflables en el poliesportiu i a la vesprada, a les 19.30 hores i en la plaça Mosén Paco, es realitzarà un conta contes, a càrrec de Marta Ramón, sota el títol Sophie´s lighthouse.

Els bous embolats seran el divendres 28, de Germán Vidal de Cabanes i el dissabte 29 d’Iván Miró de la Ribera, mentre que l’Orquestra La Cruzada, animarà la vetlada del divendres i Jamaica Show ho farà el dissabte últim de festes. Un castell de focs artificials, disparat per Pirotécnia Tomás de Benicarló posarà la guinda a una setmana d’intenses celebracions.

Notícies relacionades

Noticies

Els boleros d´ ‘Ebanistas’ omplin de música l’Auditori

19 seg
Sin categoría

Santa Magdalena acollirà el I Festival de Tubes i Bombardins A UN TONO

45 seg
Noticies

Santa Magdalena rebrà 20.022€ del Fons Estratègic per a la prevenció d’incendis forestals

32 seg
Noticies

La Diputació trau a informació pública el projecte d’ampliació de la depuradora de Santa Magdalena

54 seg
Noticies

La música de ‘Ebanistas’ arriba a l’Auditori de Santa Magdalena

20 seg
Noticies

L’hort escolar ‘Àlvar Anyó’ dona els seus primers fruits

23 seg
Veure més notícies →