Inici » Notícies » Els alumnes del col·legi CEIP Alberto Selma corren per a acabar amb la leucèmia infantil
Actualitat

Els alumnes del col·legi CEIP Alberto Selma corren per a acabar amb la leucèmia infantil

2 min, 4 seg

El pròxim dia 25 d’octubre el CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena participarà en la novena edició de ‘La Vuelta al cole’ de Unoentrecienmil, la carrera escolar solidària contra la leucèmia infantil. Els fons recaptats es destinaran al finançament de projectes d’investigació que ajuden a trobar la cura d’esta malaltia.

“Esta és una ocasió única per a transmetre els valors d’empatia i solidaritat als escolars des del nostre col·legi. Els nostres alumnes correran per altres alumnes i d’esta manera, tant els xicotets com les seues famílies s’uniran a la causa de Unoentrecienmil”.

Des del seu inici en 2015 la carrera solidària ha reunit a més de 1,5 milions de xiquets amb un objectiu clar: impulsar la investigació en la lluita contra la leucèmia infantil. I cada any, són més els col·legis de tota Espanya que s’uneixen a esta causa, aportant un suport fonamental en els projectes d’investigació que s’han posat en marxa.

En La Tornada al Col·le, cada participant fa la seua contribució solidària en donar un euro a canvi de rebre un dorsal i un diploma. Els col·legis tenen la llibertat d’organitzar el recorregut que millor s’adapte a les seues instal·lacions i, prèviament, es treballa amb els alumnes a les aules la importància de la carrera i el valor del seu suport, que forma part dels continguts transversals de la seua educació.

La gran importància de ‘La Vuelta al cole’

Cada any es diagnostiquen a Espanya 300 nous casos de leucèmia en edat pediàtrica i, desgraciadament, un 20 per cent dels xicotets no supera esta malaltia. “La investigació és l’únic camí per a canviar eixes xifres i arribar al 100 per 100 de curació”, explica Jose Carnero, president-fundador de Unoentrecienmil.

La Fundació Unoentrecienmil es dedica a impulsar projectes d’investigació per a trobar la curació plena de la leucèmia infantil, el càncer més freqüent en xiquets. A Espanya es diagnostica un cas diari, que suposa una convulsió en les famílies ja que el 20% d’estos xicotets no aconsegueix superar-ho. Unoentrecienmil és l’única fundació espanyola centrada exclusivament en la leucèmia infantil.

Beques d’investigació

Des de 2012, Unoentrecienmil ha impulsat 15 projectes d’investigació relatius a la curació plena de la leucèmia infantil: prevenció, protocols, toxicitat, recaigudes i immunoteràpies, entre altres. Entre els seus destinataris destaquen els millors investigadors espanyols especialitzats en este camp, pertanyents als hospitals universitaris de La Paz, el Niño Jesús, el Sant Joan de Déu, el Pediatric Cancer Center Barcelona, o a entitats científiques com l’Institut d’Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras, Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa o les universitats de Salamanca i la Complutense. En total s’han invertit quasi 4.000.000 euros.

Acceleradora Unoentrecienmil és el projecte de la Fundació que incorpora l’exercici físic com a part del tractament, després de dur a terme una investigació que demostra que la pràctica d’esport accelera la curació del càncer i disminueix un 17% el temps d’hospitalització. La primera Acceleradora Unoentrecienmil ja està oferint servei a l’Hospital Universitari La Paz de Madrid.

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena finalitza la construcció d’uns lavabos i zona d’ombra en l’exterior del pavelló poliesportiu

52 seg
Noticies

Santa Magdalena finalitza les obres de millora de la xarxa separativa d’aigües

25 seg
Noticies

Torna la San Silvestre a Santa Magdalena

1 min, 1 seg
Noticies

La Agrupación Musical Santa Magdalena celebra Santa Cecilia

33 seg
Noticies

Santa Magdalena adjudica les obres del programa DUS 5000 per a la instal·lació de fotovoltaiques en l’Edifici Social i pavelló poliesportiu

42 seg
Noticies

La conselleria d’Agricultura recepciona les obres de millora de la connexió energètica del depòsit de ‘Les Pedreres’ de Santa Magdalena

43 seg
Veure més notícies →