Inici » Notícies » Santa Magdalena revisa ordenances fiscals per a pal·liar el minvament del nivell d’ingressos
Actualitat

Santa Magdalena revisa ordenances fiscals per a pal·liar el minvament del nivell d’ingressos

1 min, 48 seg

El ple de l’Ajuntament de Santa Magdalena, en sessió plenària extraordinària, ha aprovat, amb els vots a favor de l’equip de govern i en contra del PP, la modificació d’una sèrie d’ordenances, amb l’objectiu d’adequar-les a les necessitats actuals del municipi.

L’alcalde de Santa Magdalena, Sergio Bou, ha informat, que després de la liberalització de l’autopista AP-7, l’1 de gener de 2020, la localitat deixarà d’ingressar més de 198.000 €, en concepte d’IBI com a bé de caràcter especial, és per això que “hem de reestructurar les despeses i ho fem començant pel meu sou, que el baixem al 50% i al mateix temps hem parlat  amb la Diputació i la Generalitat per a comptar amb ajudes, que abans no teníem i  a més, hem hagut d’adequar alguns tributs”.

En aquest sentit, el primer edil magdalener explica que: “pujarem el tipus impositiu de l’IBI d’urbana, passant del coeficient 0.73% al 0.95%, ja que fa 10 anys el vam reduir un 15%. Es tracta d’una decisió incòmoda i poc agradable, però és necessària, tenint en compte que l’IBI de l’autopista, que deixarem d’ingressar representa el 25% del pressupost municipal”. Bou justifica que és una “actualització necessària per a continuar garantint els serveis bàsics públics i gratuïts, que hem aconseguit en aquests últims 10 anys i també per a mantindre el nivell d’inversions del nostre municipi per a poder continuar avançant”.

D’altra banda, l’IBI de rústica es redueix en un 20% deixant-lo al mínim, amb l’objectiu de “donar més suport als nostres agricultors i ramaders, un dels sectors més importants de la nostra població”.

A més, el consistori ha aprovat el reglament del servei de proveïment d’aigües, amb l’objectiu d’establir, tant els drets dels usuaris com les obligacions d’aquests, pel que fa a la prestació del servei. A més, s’ha modificat l’ordenança fiscal reguladora del servei de subministrament d’aigua, que passarà a ser mensual amb un mínim de 14,20€. Una altra de les ordenances, que ha sigut objecte de revisió és la dels preus d’entrada a la piscina, en la qual s’estableix que els majors de 16 anys pagaran 1,5 €/dia per la utilització de les instal·lacions.

Finalment, el ple de l’Ajuntament de Santa Magdalena ha modificat l’ordenança de llicència d’obres passant de l’actual 4% al 5%. “Entenc que aquesta decisió és tan impopular com necessària, i que pot ser un contratemps per a tots els veïns i veïnes, inclòs jo, però confie plenament que la gent entenga que aquest acte de responsabilitat és la millor manera de continuar progressant i fent que el nostre poble siga un lloc millor per a viure”.

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena tanca les Jornades Culturals i Esportives amb un espectacle de talents

27 seg
Noticies

Un taller de cal·ligrames i lectures de grup marquen les Jornades Culturals i Esportives de Santa Magdalena

15 seg
Noticies

Arranquen les IX Jornades Culturals i Esportives a Santa Magdalena

42 seg
Noticies

L’AMPA del CEIP Alberto Selma organitza una xarrada sobre coeducació i igualtat de gènere a Santa Magdalena

20 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma organitza les IX Jornades Culturals i Esportives a Santa Magdalena

46 seg
Noticies

Santa Magdalena rep la visita de diferents seccions de la Guàrdia Civil

48 seg
Veure més notícies →