Inici » Notícies » Santa Magdalena revisa ordenances fiscals per a pal·liar el minvament del nivell d’ingressos
Actualitat

Santa Magdalena revisa ordenances fiscals per a pal·liar el minvament del nivell d’ingressos

1 min, 48 seg

El ple de l’Ajuntament de Santa Magdalena, en sessió plenària extraordinària, ha aprovat, amb els vots a favor de l’equip de govern i en contra del PP, la modificació d’una sèrie d’ordenances, amb l’objectiu d’adequar-les a les necessitats actuals del municipi.

L’alcalde de Santa Magdalena, Sergio Bou, ha informat, que després de la liberalització de l’autopista AP-7, l’1 de gener de 2020, la localitat deixarà d’ingressar més de 198.000 €, en concepte d’IBI com a bé de caràcter especial, és per això que “hem de reestructurar les despeses i ho fem començant pel meu sou, que el baixem al 50% i al mateix temps hem parlat  amb la Diputació i la Generalitat per a comptar amb ajudes, que abans no teníem i  a més, hem hagut d’adequar alguns tributs”.

En aquest sentit, el primer edil magdalener explica que: “pujarem el tipus impositiu de l’IBI d’urbana, passant del coeficient 0.73% al 0.95%, ja que fa 10 anys el vam reduir un 15%. Es tracta d’una decisió incòmoda i poc agradable, però és necessària, tenint en compte que l’IBI de l’autopista, que deixarem d’ingressar representa el 25% del pressupost municipal”. Bou justifica que és una “actualització necessària per a continuar garantint els serveis bàsics públics i gratuïts, que hem aconseguit en aquests últims 10 anys i també per a mantindre el nivell d’inversions del nostre municipi per a poder continuar avançant”.

D’altra banda, l’IBI de rústica es redueix en un 20% deixant-lo al mínim, amb l’objectiu de “donar més suport als nostres agricultors i ramaders, un dels sectors més importants de la nostra població”.

A més, el consistori ha aprovat el reglament del servei de proveïment d’aigües, amb l’objectiu d’establir, tant els drets dels usuaris com les obligacions d’aquests, pel que fa a la prestació del servei. A més, s’ha modificat l’ordenança fiscal reguladora del servei de subministrament d’aigua, que passarà a ser mensual amb un mínim de 14,20€. Una altra de les ordenances, que ha sigut objecte de revisió és la dels preus d’entrada a la piscina, en la qual s’estableix que els majors de 16 anys pagaran 1,5 €/dia per la utilització de les instal·lacions.

Finalment, el ple de l’Ajuntament de Santa Magdalena ha modificat l’ordenança de llicència d’obres passant de l’actual 4% al 5%. “Entenc que aquesta decisió és tan impopular com necessària, i que pot ser un contratemps per a tots els veïns i veïnes, inclòs jo, però confie plenament que la gent entenga que aquest acte de responsabilitat és la millor manera de continuar progressant i fent que el nostre poble siga un lloc millor per a viure”.

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena reutilitza roba i la converteix en bosses

21 seg
Noticies

Taller de reutilització de roba usada en Santa Magdalena

24 seg
Noticies

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic concedeix 34.792 € a Santa Magdalena dins del programa DUS 5000

33 seg
Noticies

Santa Magdalena present dins de l’oferta del patronat provincial de Turisme en FITUR

54 seg
Noticies

Santa Magdalena viu intensament la festa de Sant Antoni

51 seg
Noticies

Entra en funcionament el caixer automàtic de Santa Magdalena

39 seg
Veure més notícies →