Inici » Notícies » El GAL Maestrat i Plana Alta dinamitza el món rural en promoure la creació de 8 allotjaments turístics
Actualitat

El GAL Maestrat i Plana Alta dinamitza el món rural en promoure la creació de 8 allotjaments turístics

2 min, 49 seg

Santa Magdalena és una de les localitats on es crearà un nou allotjament turístic

Les subvencions concedides pel Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta estan sent molt útils per a dinamitzar l’economia i les oportunitats en el món rural. Tant és així, que gràcies a les seues ajudes de 2018 i 2019 ja s’han posat en marxa huit nous allotjaments rurals i s’han millorat altres dos en els municipis del seu entorn.


Així, les subvencions concedides per a hotels i cases rurals entre 2018 i 2019, que van ascendir a 409.482,67 euros, han promogut una inversió total d’1.242.734,15 euros en 10 projectes empresarials i de generació d’ocupació. Aquestes beneficien a un total de huit municipis a l’interior tant del Maestrat com de la Plana Alta.


El president del GAL Maestrat Plana Alta, Domingo Giner, ha assegurat que “gràcies a aquest suport als allotjaments turístics del nostre territori, no sols ajudem els emprenedors i xicotets empresaris a impulsar els seus projectes professionals, sinó que, a més, han sigut molt beneficiosos punt per a cuidar el paisatge i els nuclis urbans”.


En aquesta línia, Giner ho considera molt beneficiós, “ja que els pobles del món rural són els que pateixen un major risc de despoblació, per això és tan important que els ajudem a proporcionar incentius als seus veïns. Així facilitem que puguen posar en marxa els seus propis projectes empresarials sense haver d’eixir del seu municipi, sense importar on hagen triat viure”.


En total, gràcies a aquestes ajudes del GAL Maestrat Plana Alta s’han creat quatre cases rurals, tres allotjaments turístics i un alberg, a més d’haver-se modernitzat i millorat les instal·lacions en un altre allotjament turístic i una edificació per a enoturismo. Els municipis on es troben aquestes instal·lacions són Xert, dues a Les Coves de Vinromà, Vall d’Alba, Santa Magdalena de Pulpis, Sa Pobla de Benifassá, Rossell, dues a Sant Mateu i un en Benlloch.


Un total de 29 ocupacions directes amb els Fons Leader
Cal recordar que emprenedors i xicotets empresaris del món rural han generat 29 ocupacions directes gràcies a les subvencions gestionades pel Grup d’Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta. Fins a 21 petites empreses han sigut capaces d’impulsar nous llocs de treball els dos últims exercicis amb les ajudes procedents dels fons LEADER.
La realitat és que emprenedors de 14 municipis s’han beneficiat amb les ocupacions generades per les empreses adjudicatàries de les ajudes, que han suposat una inversió total de 2.719.641,16 euros. Aquests són els de Benlloch, Vilanova, Xert, Els Coves, Vall d’Alba, Tírig, Santa Magdalena, Cervera, ElsIbarsos (Sierra Engarcerán), Sa Pobla de Benifassá, Rossell, Cabanes, Sant Mateu i Traiguera.


Cal tindre en compte que el Grup d’Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta ha impulsat la creació de 19 noves empreses en els municipis del seu territori gràcies a les ajudes directes que ha gestionat recentment dins del projecte LEADER. Aquesta dinamització empresarial ha sigut possible gràcies a una inversió aprovada d’1.656.525,66 euros amb les ajudes corresponents a 2018 i 2019, que han permés que, juntament amb l’aportació dels emprenedors, s’haja invertit un total de 2.719.641,16 euros.


Aprovades ajudes per a 41 projectes en 2018 i 2019
Els dos últims exercicis completats es van aprovar ajudes per a 41 projectes de diferents àmbits empresarials, però el més significatiu és que dels quals finalment ja s’han executat, 19 corresponen a empreses de nova creació que, segurament, no s’haurien dut a terme de no disposar d’ajudes per al seu impuls inicial.


Així, en la convocatòria es van concedir subvencions a un total de 20 projectes amb un total de 679.213,43 € en ajudes LEADER. D’aquests projectes s’estan executant ja 14, dels quals cinc projectes són de millora en empreses no agrícoles i els altres corresponen a projectes de creació de nova empresa.


Quant a la convocatòria de 2019, es va concedir una subvenció a un total de 21 projectes, amb un total de 977.312,23 € en ajudes LEADER, tots ells de promotors privats a excepció d’un projecte presentat per un ajuntament. D’aquests 21 projectes s’estan executant actualment 15, dels quals quatre són projectes de millora en empreses no agrícoles, un projecte d’un ajuntament i els altres 10 corresponen a projectes de creació de nova empresa.NetejaRessalta les paraules desconegudes

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena reutilitza roba i la converteix en bosses

21 seg
Noticies

Taller de reutilització de roba usada en Santa Magdalena

24 seg
Noticies

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic concedeix 34.792 € a Santa Magdalena dins del programa DUS 5000

33 seg
Noticies

Santa Magdalena present dins de l’oferta del patronat provincial de Turisme en FITUR

54 seg
Noticies

Santa Magdalena viu intensament la festa de Sant Antoni

51 seg
Noticies

Entra en funcionament el caixer automàtic de Santa Magdalena

39 seg
Veure més notícies →