Inici » Notícies » Els Majorals i Majorales de Santa Magdalena presenten la programació de Sant Antoni
Actualitat

Els Majorals i Majorales de Santa Magdalena presenten la programació de Sant Antoni

1 min, 42 seg

Santa Magdalena ja ho té tot llest per a la celebració de la festa de Sant Antoni, una de les més tradicionals i arrelades de la població i que en aquesta edició organitzen els veïns i veïnes dels carrers: Major, Alcalá, la Pau, País Valencià, Llibertat, Jaume I, avinguda del Riu i plaça Espanya, que són els majorals i majorales 2020.

La programació s’iniciarà aquest dissabte, dia 11 de gener, amb l’entrada del pi dels ‘Quintos i Quintes, tirat per cavalls, rememorant així una vella tradició de la població. D’aquesta manera, a les 9h i en l’antic ‘Hostal’ tindrà lloc la concentració de cavalls per a anar a buscar el pi, no sense abans, celebrar un esmorzar de pa i porta en l’ermita de Sant Vicent. L’entrada del pi, tirada per cavalls, tindrà lloc a les 12 del migdia i discorrerà pels carrers Basses, les Parres, Molí, Ermita, Pedrera, Alcalá i finalment faran entrada els cavalls a la plaça Espanya, lloc en el qual es planta la foguera de Sant Antoni.

Ja el dia 16 de gener, vespra de la festa, entre les 15.30 i les 17.30h tindran lloc jocs tradicionals, globoflèxia i pintacares per als xiquets i xiquetes al carrer Alcalá. A les 17h està prevista la realització d’una xocolatada a la plaça de l’Ajuntament i a les 17.30h s’obrirà l’exposició fotogràfica “Sant Antoni en fotos” a La Capella.

D’altra banda, a les 18h i a la porta de la Capella es repartirà moscatell i rotllets. L’Agrupació Musical de Santa Magdalena, per part seua, a les 18.30h farà una cercavila pels carrers de la festa i a les 18.45h tindrà lloc la benedicció dels “primetes” a l’església parroquial. L’encesa de la foguera dels ‘Quintos i Quintes 2020” està prevista sobre les 19h.

A la nit, a les 21h se celebrarà el ja tradicional sopar de ‘Pa i Porta’ en el pavelló poliesportiu de la localitat, en el qual els Majorals oferiran vi, cacauets, tramussos i cremaet. A més, l’ajuntament proporcionarà cervesa. A partir de les 22.30h hi haurà ball amb el trio “Triban”.

La programació del divendres, dia 17, s’iniciarà a les 10.30h amb la missa, en honor de Sant Antoni,  i la posterior benedicció dels animals en la plaça Espanya i processó. A continuació, el Grup de Danses Magdaleneres oferirà una actuació. Seguidament es passarà en processó a fer la típica ‘Gorra’ pels carrers de la festa, un acte en el qual els Majorals i Majorales ofereixen tota classe de coques dolces i salades als participants de la processó.

Notícies relacionades

Sin categoría

Obert el termini per a participar en el Programa de Termalisme de la Generalitat

34 seg
Sin categoría

Santa Magdalena participa activament en FITUR

41 seg
Sin categoría

La Generalitat posa en marxa el Bo Respir 2020

1 min, 3 seg
Sin categoría

Santa Magdalena celebra de forma multitudinària Sant Antoni

1 min, 5 seg
Sin categoría

L’entrada del pi dels ‘Quintos i Quintes’ marca el compte arrere per a la celebració de Sant Antoni a Santa Magdalena

1 min, 34 seg
Sin categoría

Els Majorals i Majorales de Santa Magdalena presenten la programació de Sant Antoni

1 min, 42 seg
Veure més notícies →