Inici » Notícies » Els Majorals i Majorales de Santa Magdalena presenten la programació de Sant Antoni
Actualitat

Els Majorals i Majorales de Santa Magdalena presenten la programació de Sant Antoni

1 min, 42 seg

Santa Magdalena ja ho té tot llest per a la celebració de la festa de Sant Antoni, una de les més tradicionals i arrelades de la població i que en aquesta edició organitzen els veïns i veïnes dels carrers: Major, Alcalá, la Pau, País Valencià, Llibertat, Jaume I, avinguda del Riu i plaça Espanya, que són els majorals i majorales 2020.

La programació s’iniciarà aquest dissabte, dia 11 de gener, amb l’entrada del pi dels ‘Quintos i Quintes, tirat per cavalls, rememorant així una vella tradició de la població. D’aquesta manera, a les 9h i en l’antic ‘Hostal’ tindrà lloc la concentració de cavalls per a anar a buscar el pi, no sense abans, celebrar un esmorzar de pa i porta en l’ermita de Sant Vicent. L’entrada del pi, tirada per cavalls, tindrà lloc a les 12 del migdia i discorrerà pels carrers Basses, les Parres, Molí, Ermita, Pedrera, Alcalá i finalment faran entrada els cavalls a la plaça Espanya, lloc en el qual es planta la foguera de Sant Antoni.

Ja el dia 16 de gener, vespra de la festa, entre les 15.30 i les 17.30h tindran lloc jocs tradicionals, globoflèxia i pintacares per als xiquets i xiquetes al carrer Alcalá. A les 17h està prevista la realització d’una xocolatada a la plaça de l’Ajuntament i a les 17.30h s’obrirà l’exposició fotogràfica “Sant Antoni en fotos” a La Capella.

D’altra banda, a les 18h i a la porta de la Capella es repartirà moscatell i rotllets. L’Agrupació Musical de Santa Magdalena, per part seua, a les 18.30h farà una cercavila pels carrers de la festa i a les 18.45h tindrà lloc la benedicció dels “primetes” a l’església parroquial. L’encesa de la foguera dels ‘Quintos i Quintes 2020” està prevista sobre les 19h.

A la nit, a les 21h se celebrarà el ja tradicional sopar de ‘Pa i Porta’ en el pavelló poliesportiu de la localitat, en el qual els Majorals oferiran vi, cacauets, tramussos i cremaet. A més, l’ajuntament proporcionarà cervesa. A partir de les 22.30h hi haurà ball amb el trio “Triban”.

La programació del divendres, dia 17, s’iniciarà a les 10.30h amb la missa, en honor de Sant Antoni,  i la posterior benedicció dels animals en la plaça Espanya i processó. A continuació, el Grup de Danses Magdaleneres oferirà una actuació. Seguidament es passarà en processó a fer la típica ‘Gorra’ pels carrers de la festa, un acte en el qual els Majorals i Majorales ofereixen tota classe de coques dolces i salades als participants de la processó.

Notícies relacionades

Noticies, Sin categoría

Oberta la inscripció per a la V Marxa Senderista del Dia de la Dona entre els castells de Polpis i Xivert

56 seg
Noticies

Santa Magdalena aprova un pressupost de 817.940 € per al 2024

1 min, 20 seg
Noticies

La Generalitat concedix a Santa Magdalena una subvenció de 57.687 € per a la implantació del sistema de recollida selectiva de bioresidus

39 seg
Noticies

L’alumnat del CEIP Alberto Selma celebra els dies de la Pau i de l’Arbre

35 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma lluïx gran part del material escolar en la seua desfilada de Carnestoltes

23 seg
Noticies

L’AMPA del CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena organitza una xarrada sobre salut bucodental

27 seg
Veure més notícies →