Inici » Notícies » L’alcalde de Sta. Magdalena assisteix a la presentació del ‘Mirador Templer’, que uneix els castells de Peníscola, Santa Magdalena i Alcalà de Xivert
Actualitat

L’alcalde de Sta. Magdalena assisteix a la presentació del ‘Mirador Templer’, que uneix els castells de Peníscola, Santa Magdalena i Alcalà de Xivert

1 min, 29 seg

Sergio Bou, alcalde de Sta. Magdalena ha assistit, aquest migdia, a la presentació a Alcalà de Xivert, de la nova sendera, denominada ‘El Mirador Templar’.

territoriotempler territoriotempler1

Una iniciativa de la Diputació de Castelló, que pretén posar en valor els recursos patrimonials, en aquest cas els castells, com a element dinamitzador del turisme i de l’activitat de Peñíscola, Alcalà de Xivert-Alcossebre i Santa Magdalena.

territoriotempler2

L’acte de presentació ha estat presidit pel vicepresident de la Diputació, Vicent Sales i ha comptat amb la presència del vicepresident de Turisme i alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, el diputat del Medi Natural, Toni Cases, el Diputat i alcalde d’Alcalà de Xivert-Alcossebre i el primer edil de Sta. Magdalena, entre d´altres autoritats.

territoriotempler4

La nova sendera interpretativa, que en els seus més de 26 quilòmetres de longitud uneix Peñíscola amb Alcossebre (Alcalà de Xivert), unint amb açò els castells medievals i templers de Peníscola, Santa Magdalena de Polpís i Alcalà de Xivert, discorre en un 90% pel Parc Natural de la Serra d´Irta i combina la riquesa paisatgística d’aquesta zona de la província amb l’atractiu patrimoni històric de les fortaleses històriques.

A través del  ‘Mirador Templer’, la Diputació, en col·laboració amb el personal del Parc Natural i dels ajuntament implicats,  no solament ha identificat i analitzat aquells elements patrimonials vinculats amb l’època, sinó que al mateix temps s’han posat de manifest espais naturals únics com el de la Serra d’Irta, que aporta nous atractius a aquest projecte de difusió patrimonial.

El vicepresident Vicent Sales ha explicat que “les institucions i també els agents turístics estem molt interessats en la desestacionalització de la temporada, i entre els principals atractius per a augmentar el flux de visitants en temporada baixa figuren la cultura i el coneixement de l’entorn. Així que crear destinacions complementàries al sol i platja, perquè es puguen oferir als visitants, estem segurs que seran molt ben rebudes”.

territoriotempler3

L’alcalde de Sta. Magdalena, Sergio Bou, per la seua banda, aplaudeix “l’engegada d’aquesta sendera, que sens dubte contribuirà a projectar de forma més àmplia la imatge del nostre municipi i molt especialment de la nostra senya d’identitat, el castell Polpís”.

triptic1triptic2

Notícies relacionades

Noticies

La Ludoteca municipal de Santa Magdalena celebra la graduació del seu alumnat

20 seg
Noticies

L’Associació Juvenil ‘Pont de l´Agüelo Queixalet’ dóna el tret d’eixida a l’estiu amb un tardeo

21 seg
Noticies

La piscina municipal de Santa Magdalena obri el dimecres

40 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena celebra el Festival de Fi de Curs

35 seg
Noticies

Marc Marín Falcó es proclama campió Autonòmic de Btt

11 seg
Noticies

La Diputació concedeix 8.888 € a Santa Magdalena dins del Pla d’Ocupació 2022

24 seg
Veure més notícies →