Inici » Notícies » ‘l´Entrà’ del Pi dels Quintos i Quintes marca l’inici de la festa de Sant Antoni
Actualitat

‘l´Entrà’ del Pi dels Quintos i Quintes marca l’inici de la festa de Sant Antoni

1 min, 9 seg

Santa Magdalena ha celebrat la tradicional entrada del pi de les Quintes i Quintos aquest dissabte, 13 de gener. La iniciativa, que va partir fa ja uns anys d’un grup d’amics, ha aconseguit el suport d’un bon nombre d’aficionats al cavall, que s’han sumat a este projecte de recuperació d’una tradició, la de l’entrada del pi, que és el cos central de la foguera de Sant Antoni, que cada any planten els Quintos i Quintes.

La programació seguix demà, a les 18h, amb una cercavila a càrrec de l’Agrupació Musical Santa Magdalena. Posteriorment, a les 18.30h es beneiran a l’església parroquial les ‘primetes’ per part dels Majorals i Majorales, organitzadors dels festejos.

A les 19h està prevista l’encesa de la foguera de Sant Antoni per part dels Quintos i Quintes 2024, que seguint la tradició, són els joves que este 2024 complixen 18 anys. A la nit, a les 21h, en el poliesportiu municipal es celebrarà un sopar de ‘Pa i Porta’, en el qual els Majorals repartiran també ‘cremaet’ i l’Ajuntament col·laborarà amb la cervesa que es servirà a tots els comensals. A partir de les 22.30h. amenitzarà la vetlada, la discomòbil ‘El Sarao’.

Ja el dimecres, 17 de gener, Dia de Sant Antoni, la missa donarà inici a les 11.30h i tot seguit es beneiran els animals. També actuarà el Grup de Danses Magdaleneres i es realitzarà la processó pel carrer Sant Onofre, amb la participació de l’Agrupació Musical Santa Magdalena i del carro ‘Triomfant’.

 Finalitzada la processó donarà inici la ‘Gorra’, en la qual els organitzadors oferixen tota classe de pastes i begudes als veïns i veïnes de Santa Magdalena, que s’acosten al carrer Sant Onofre, encarregats en aquesta ocasió d’organitzar tota la festa.

Notícies relacionades

Noticies, Sin categoría

Oberta la inscripció per a la V Marxa Senderista del Dia de la Dona entre els castells de Polpis i Xivert

56 seg
Noticies

Santa Magdalena aprova un pressupost de 817.940 € per al 2024

1 min, 20 seg
Noticies

La Generalitat concedix a Santa Magdalena una subvenció de 57.687 € per a la implantació del sistema de recollida selectiva de bioresidus

39 seg
Noticies

L’alumnat del CEIP Alberto Selma celebra els dies de la Pau i de l’Arbre

35 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma lluïx gran part del material escolar en la seua desfilada de Carnestoltes

23 seg
Noticies

L’AMPA del CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena organitza una xarrada sobre salut bucodental

27 seg
Veure més notícies →