Inici » Notícies » Les campanes de Sta. Magdalena camí de la seua restauració
Actualitat

Les campanes de Sta. Magdalena camí de la seua restauració

1 min, 19 seg

L’església parroquial de Sta. Magdalena ha iniciat avui una nova etapa, ja que després de mesos de campanya de recollida de fons, aquest dimarts s’ha aconseguit iniciar el camí de trasllat de les dues campanes fins al taller de 2001 Tècnica i Artesania S. L, l’empresa de Massanasa, València, que s’encarregarà de la restauració de les mateixes.

campanes campanes2 campanes3

El pressupost de rehabilitació és de 15.681€, dels quals l’Ajuntament de Sta. Magdalena aportarà 1.200 € i la resta s’han aconseguit gràcies a les donacions i col·laboracions dels veïns de Sta. Magdalena, que “s’han bolcat en la rehabilitació. Ens han demostrat que les campanes són el símbol d’un poble i indistintament de colors polítics o creences ens han ajudat tots els veïns”, ha explicat Mosén Pedro Añó.

campanes4

La sala del campanar de Sta. Magdalena compta amb dues campanes, foses per la família Roses. La major, que porta per nom, María Magdalena, està datada l’any 1940, mentre que la xicoteta és de 1967.

“L’informe tècnic, elaborat per l’empresa encarregada de la restauració és molt taxatiu respecte a l’estat de les mateixes, ja que el badall de la campana xicoteta té una banya trencada. Els equips elèctrics tampoc funcionen i els jous de ferro estan extremadament oxidats”, detalla Sergio Bou, alcalde de Sta. Magdalena, que considera “prioritària l’actuació per a poder recuperar els tocs tradicionals del poble”.

I és que el conjunt es troba molt deteriorat i per tant es procedirà a la restauració tant dels bronzes a nivell acústic com de les instal·lacions auxiliars, perquè aquestes permeten el moviment de les campanes.

2001 Tècnica i Artesania S. L s’ha compromès a accelerar tot el procés de restauració perquè en la major brevetat possible, les dues campanes tornen a sonar en Sta. Magdalena, ja que tal com explica l’alcalde: “la gent de Sta. Magdalena sentim el campanar com a nostre i tots hem pogut gaudir del toc de les seues campanes”.

campanes5

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena organitza l’Escola de Pasqua de l’11 al 14 d’abril

35 seg
Noticies

Santa Magdalena organitza les III Jornades Templeres

48 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena celebra les Falles

27 seg
Noticies

La conselleria d’Educació dota al CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena de nombrós material didàctic infantil

12 seg
Noticies

Santa Magdalena aprova per unanimitat un pressupost de més de 917.466 €

1 min, 18 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena celebra el Dia de la Dona

14 seg
Veure més notícies →