Inici » Notícies » El Parc Natural de la Serra d´Irta organitza l’exposició “Valorem el nostre patrimoni cultural: El clim o crin vegetal, es feia en el teu poble”
Actualitat

El Parc Natural de la Serra d´Irta organitza l’exposició “Valorem el nostre patrimoni cultural: El clim o crin vegetal, es feia en el teu poble”

1 min, 9 seg

El Parc Natural de la Serra d´Irta, en col·laboració amb els ajuntaments de Sta. Magdalena i Alcalà de Xivert-Alcossebre, Viveros Alcossebre i Mon Moble, organitza l’exposició, “Valorem el nostre patrimoni cultural: El clim o crin vegetal, es feia en el teu poble”, que s’inaugurarà divendres que ve, 4 de maig, a les 12.30 hores en La Capella, al costat de l’església parroquial.

Activitat_MAIG 1_Dia europeu dels Parcs_2018 (2)

La mostra arreplega, a través de 15 fotografies, la història sobre els usos del margalló, del què s’extreia el clim o crin vegetal, que a Alcalà de Xivert i Santa Magdalena, va aconseguir crear una industrial al voltant del mateix. Gràcies als Ajuntaments d’Alcalà de Xivert i Santa Magdalena i la col·lecció local de fotografies i materials de Juan Francisco Castillo, Mon Moble i Viveros Alcossebre, s’ha pogut elaborar una exposició amb fotografies i materials, que donen bon compte de tot el relacionat amb l’extracció de margalló.

L’exposició la inaugurarà la directora del Parc Natural de la Serra d´Irta, Aurora Quero i comptarà amb la presència de l’alcalde de Sta. Magdalena, Sergio Bou i les tècniques de Medi Ambient del parc.

La mostra estarà oberta el dissabte 5 i diumenge 6 de maig, de 10 a 13.30 hores i posteriorment tornarà a obrir les seues portes  el dia 20 de maig, aprofitant la celebració de la Marxa Senderista. D’altra banda i dins de la celebració del Dia Europeu dels Parcs, que enguany porta per lema, El Patrimoni Cultural: també en la Naturalesa”, s’ha buscat la participació del CEIP Albert Selma, que l’11 de maig, participarà en una activitat de dibuix en el Parc Natural de la Serra d´Irta, concretament a l’entorn del Castell de Sta. Magdalena, uns dibuixos que posteriormente s´incorporaran a l´exposició.

Notícies relacionades

Noticies

Càlig i Santa Magdalena estrenyen llaços musicals amb un intercanvi de la FSMCV

48 seg
Noticies

La brigada EMERGE de Santa Magdalena inicia la seua activitat

34 seg
Noticies

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge visita Santa Magdalena

59 seg
Noticies

Educadors Ambientals de la Diputació de Castelló visitaran Santa Magdalena

47 seg
Noticies

Arranquen les Jornades de Portes Obertes del CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena

42 seg
Noticies

Dilluns que ve obri les seues portes el servei d’Escola ‘Matinera’

35 seg
Veure més notícies →