Inici » Notícies » Santa Magdalena reparteix el Llibre de les Festes Patronals
Actualitat

Santa Magdalena reparteix el Llibre de les Festes Patronals

3 min, 2 seg

Entre el 21 i el 30 de juliol Santa Magdalena celebrarà les seues Festes Patronals en honor a María Magdalena i María Inmaculada i ho farà amb més de 70 actes per a totes les edats. Ajuntament i Comissió de Festes han iniciat ja el repartiment dels programes, sent les Festeres i Festers els primers a rebre un exemplar amb la programació festiva.os

Les Festes Patronals s’iniciaran el dia 21 de juliol amb l’acte de presentació de les Festeres i Festers 2023, a les 22.30h en la plaça Espanya.

Enguany Santa Magdalena compta amb un total d’11 representants; Maura Bou, Festera de l’Agrupació Musical, Mireia Caldés, Festera de l’Associació Juvenil Pont de l´Agüelo Queixalet, Lara Cervera, Festera del Grup de Danses Magdaleneres, Aroa Mínguez, Festera de l’Agrupació Musical, Paula Pegueroles, Festera de l’Agrupació Musical, Tania Pegueroles, Festera de l’AMPA del CEIP Alberto Selma, Carlos Vives, Fester de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, Josep Marzal, Fester de la Comissió de Festes, Hugo Rubio, Fester del Motoclub de Bar en Bar, Jordan Rubio, Fester de l’Associació Amics de Sant Vicent i Martí Vives, Fester de la Comissió de Festes. Posteriorment, a les 00.30h hi haurà revetla amb la Orquestra La Màxima.

El dissabte, 22 de juliol, Dia de la patrona del municipi, els actes són de marcat caràcter religiós. Al migdia s’inaugurarà l’exposició de pintura en la Capella, posteriorment hi haurà missa i a més de la tradicional recepció de l’Ajuntament per a tota la població, a la vesprada destaca la processó en honor de María Magdalena i l’actuació a les 20h del Grup de Danses Magdaleneres, la Colla de Dolçainers i Tabaleters ‘Polpís’ i el Grup de Danses de La Jana. A la nit, la revetla estarà amenitzada per l´Orquestra Azahara i en finalitzar hi haurà dj´s.

El diumenge 23 de juliol destaca, a més de la programació religiosa, el concert de l’Agrupació Musical Santa Magdalena “De *Bandes i Volades” amb Xiomara Abello a les 22h en el pavelló poliesportiu.

El dilluns 24 es procedirà al muntatge del recinte taurí i es realitzarà la vesprada de disfresses, que estarà amenitzada pel discomòbill, DISKOSINS.

Entre el dimarts 25 i el diumenge 30 de juliol hi haurà exhibicions taurines, a més de destacar les entrades de bous a l’estil tradicional, que com a novetat enguany, es realitzaran des del carrer ermita, passant pel carrer canteres, Alcalà i plaça Espanya.

El dimecres, 26 de juliol, tindran molt protagonisme les associacions locals, ja que entre les 17 i les 22h se celebrarà el tradicional mercat de venda de productes per part d’aquestes entitats per a recaptar fons. També hi haurà ball amb el grup Generació Z.

La gastronomia és un altre dels plats forts del programa festiu amb el sopar de tombet de bou, el dimarts 25, i la de pa i porta, el dimecres 26 de juliol.

De cara a la recta final de festes. El dijous 27, a més de les exhibicions taurines hi haurà macro discomòbil The Luxe i vaquetes a la matinada del dijous al divendres. El divendres, 27 destaca el bou embolat de la ramaderia d’Alberto Garrido i ball amb l´orquestra Titanic. En finalitzar hi haurà discomòbil amb els dj´s Jaime i Xavi.

El dissabte, 29 de juliol és un dels dies en els quals el protagonisme el prenen els més xicotets amb l’entrada de bous alternatius a l’estil San Fermin, a les 11.30h. A la vesprada entre les 18.30 i les 19.30, el centre hípic Benicarló realitzarà una exhibició eqüestre en la Rambla Alcalà (antic camp de futbol). A les 18h donarà inici el Dia de l’Associació Cultural i Taurina Polpis amb un ‘corro’ de vaques, després es realitzarà la prova de dos bous i a les 22.30h s´embolarán els dos bous provats. Tot això de la ramaderia Germans Infants d’Artana. A la nit hi haurà ball amb l´orquestra The Luxe i dj´s Geri i Ivanxu.

Les Festes Patronals de Santa Magdalena conclouran el diumenge, 30 de juliol amb l’entrada de bous d’Iván Miró, al migdia i l’exhibició de bestiar boví de Fernando Machancoses a la vesprada. A la nit, Pirotécnia Tomàs de Benicarló dispararà el castell Fi de Festes.

Sergio Bou, alcalde de Santa Magdalena, recorda que tots els actes poden consultar-se en la web de l’Ajuntament www.santamagdalena.es o es poden recollir els llibres oficials per part dels veïns i veïnes, que no els tinguen en la seua bústia, en les oficines del consistori.

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena inicia les obres de millora de l’arxiu històric a través del Pla Castelló Avanza

33 seg
Noticies

Arranquen les obres de pavimentació del camí a Peníscola paral·lel a l’AP7 en Santa Magdalena

35 seg
Noticies

Efectius del Consorci Provincial de Bombers efectuen tasques de millora de camins afectats pel temporal a Santa Magdalena

38 seg
Noticies

Curs d’alfabetització en castellà a Santa Magdalena

26 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena arranca el curs escolar

33 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena es prepara per a la tornada al col·le

46 seg
Veure més notícies →