Inici » Notícies » Santa Magdalena torna al seu passat templer
Actualitat

Santa Magdalena torna al seu passat templer

1 min, 29 seg

Santa Magdalena de Pulpis ha tornat avui al seu passat templer, gràcies a les II Jornades Templeres, organitzades per ‘Els cavallers templers de Castelló’ i patrocinades per l’Ajuntament de la localitat, un esdeveniment que en la seua segona edició ha sigut tot un èxit participatiu, ja que la localitat s’ha bolcat per complet en totes i cadascuna de les activitats programades.

El programa s’ha iniciat amb la pujada a la fortalesa templera, el castell ‘Polpís’, lloc en el qual el Rei Jaume I ha pronunciat un discurs davant el nombrós grup de persones presents en aquest acte. Posteriorment i gràcies al Club Muntanyenc Serra d´Irta s’ha procedit a l’hissat de la bandera de l’orde del Temple.

D’altra banda i ja de retorn al nucli urbà, les jornades han comptat amb una recreació templera a cavall, que ha servit de preàmbul al gran menjar de germanor, que ha tingut lloc en el poliesportiu municipal. Més de 300 persones s’han donat cita en el dinar, que ha tingut com a plat principal la típica olleta, amb la qual s’han reposat forces per a encarar la desfilada.

El Grup de Bombos i Tambors, els Cavallers Templers de Castelló, l’Associació de Cavallers Uixó, els Hospitalaris de Sant Mateu, la Encomienda de la Plana i els Cavallers del Sant Grial, a més de la Colla de Dolçainers i Tabaleters, Polpís, caballistes i un bon grup de xiquets i xiquetes de la població han participat en la desfilada templera pels principals carrers del nucli urbà de Santa Magdalena, que ha finalitzat a La Capella, lloc en el qual s’ha nomenat Dames i Cavallers als més xicotets de la població, que lluïen vestimenta templera.

Les II Jornades Templeres han conclòs amb l’actuació de ‘Encomienda Templaria de la Plana’.

Sergio Bou, alcalde de Santa Magdalena, ha ressaltat “el gran esforç de totes les ordres que han participat en aquestes jornades, en les quals sobretot es posa en valor el nostre castell, que fins fa uns anys era el gran oblidat dels castells templers de la província.  Poc a poc intentem posar en el lloc que es mereix a aquesta fortalesa, que és la nostra gran joia”.

Notícies relacionades

Noticies

Les brigades de mitigació de la Diputació i Generalitat en col·laboració amb EMERGE de Santa Magdalena adeqüen terrenys i camins municipals

35 seg
Noticies

Santa Magdalena reutilitza roba i la converteix en bosses

21 seg
Noticies

Taller de reutilització de roba usada en Santa Magdalena

24 seg
Noticies

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic concedeix 34.792 € a Santa Magdalena dins del programa DUS 5000

33 seg
Noticies

Santa Magdalena present dins de l’oferta del patronat provincial de Turisme en FITUR

54 seg
Noticies

Santa Magdalena viu intensament la festa de Sant Antoni

51 seg
Veure més notícies →