Inici » Notícies » Sta. Magdalena aprova per unanimitat un pressupost de 844.474 euros per al 2017
Actualitat

Sta. Magdalena aprova per unanimitat un pressupost de 844.474 euros per al 2017

2 min, 27 seg

L´Ajuntament de Sta. Magdalena ja ha donat llum verda al pressupost de 2017 i ho ha fet per unanimitat de tots els grups polítics amb representació a l´Ajuntament. Els comptes magdaleners per al present exercici estan xifrats en 844.474 euros, destinats 166.231 euros per a inversions reals, als que caldrà afegir els 100.000 € del conveni amb la Diputació de Castelló, que permetran finalitzar les obres de l´Edifici Social. Respecte al deute, es planteja la reducció per amortització en aquesta anualitat d’un 12%.

ple
Sergio Bou, alcalde de Sta. Magdalena, explica que “aquest pressupost continua amb la despesa molt ajustada a la nostra capacitat d’ingressos i per fi després d’anys de reivindicació, el fons autonòmic de cooperació municipal ens permetrà augmentar els recursos econòmics per a aquesta anualitat de la Generalitat i de la Diputació, permetent cobrir les necessitats que tenim com a poble, amb uns serveis bàsics essencials garantits i consolidats, però també permetrà l’execució definitiva d’aquelles infraestructures tan necessàries, com és el nostre Edifici Social, sempre comptant amb l’esforç i la col·laboració de tots”.
El pressupost dóna, segons l´alcalde, continuïtat als cinc eixos bàsics d’un projecte municipal començat fa deu anys. Es mantenen, en aquest sentit, els impostos sense increments, tenint en compte les dificultats per les quals estan passant els veïns.
L’ajuntament, afegeix Bou ” continuarà persistint en la reivindicació d’aquelles subvencions necessàries, amb la finalitat de continuar creant ocupació i avançant en el progrés del nostre poble mitjançat la realització de forma directa per part d’altres administracions, d’aquelles infraestructures necessàries, encara que no estiguen contemplades en el pressupost municipal, com el camí de Santa Magdalena a La Salzadella”.
D´altra banda, l´alcalde de Sta. Magdalena, assegura que durant el 2017 consolidaran el Pla d´Ocupació Local amb una consignació de 28.000 €, així mateix continuaran amb una política municipal activa per fomentar l´ocupació amb contractacions temporals, per a realitzar activitats culturals, educatives i esportives mitjançant recursos ordinaris.
Per a les inversions en infraestructures s’inclou aquest any en el pressupost, una partida per a l’execució de les façanes de l’edifici social de 56.957,19 €, amb recursos propis de l’Ajuntament (45%) i amb els plans provincials (55%), per a la finalització de l’edifici social es té pressupostat 96.630,11€ i fora d´aquest pressupost està assignat el conveni de col·laboració amb la Diputació Provincial de 100.000€.

En l´àrea de Medi Ambient s´arranjaran parcs i jardins, millorant l’accés de la zona de l’antic hostal, la bàscula i la zona de les basses, junt al pont històric. Així mateix s´ha inclòs una partida de 2.210€, per a finalitzar la senyalització en tot el nucli urbà. En la millora i manteniment de camins rurals es destinen altres 2.500€.

En el camp social hi figura com a  prioritat la inclusió de més recursos per ajudes d’emergència per a les persones amb més dificultats i les ajudes d’assistència social a domicili, mitjançant els serveis socials amb un total de 25.183,89€ incrementant-se amb un 100%, respecte l’any anterior.
Les subvencions a les diferents associacions locals es mantenen en 500€ la subvenció general total anual de 32.200€. En aquest pressupost es mantenen i milloren les ajudes de material escolar des dels 3 fins als 16 anys, així com les ajudes per a l’escola D’estiu i les activitats de nadal. “Amb aquest pressupost plantegem mantenir els serveis bàsics aconseguits fins la data així com ampliar i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del nostre municipi, sempre amb la mirada posada en la bona convivència. L’objectiu és  aconseguir ser millors com a poble unit que busca un futur millor”, conclou Bou.

 

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena presenta el programa de les Festes Patronals al teixit associatiu local

26 seg
Sin categoría

L’Escola d’Estiu de Santa Magdalena celebra Sant Fermín

21 seg
Noticies

Santa Magdalena celebra el ‘Water Festival’

16 seg
Sin categoría

Més de 40 xiquets i xiquetes gaudixen de l’Escola d’Estiu a Santa Magdalena

53 seg
Sin categoría

L’Escola de Música de Santa Magdalena celebra la seua Audició de Fi de Curs

43 seg
Sin categoría

Audició de Fi de Curs de l’Escola de Música de Santa Magdalena

32 seg
Veure més notícies →