Inici » Notícies » Sta. Magdalena, a tres dies per a l’inici de les seues Festes Patronals
Actualitat

Sta. Magdalena, a tres dies per a l’inici de les seues Festes Patronals

4 min, 19 seg

Ha començat ja el muntatge de l’escenari de la presentació a la plaça Espanya

 escenari1 

Sta. Magdalena de Pulpis ha començat ja el compte enrere per a les seues Festes Patronals i ho fa a un ritme frenètic. De fet, al llarg del dia d’avui s’està muntant l’escenari, que acollirà la presentació dels Festers i Festeres, a la plaça Espanya. Enguany els festejos se celebraran entre el 21 i el 29 de juliol i hi ha programats més de 60 actes, pensats per a tots els públics.

grup3

Les Festes arranquen, el dissabte 21, però prèviament, el divendres 20 de juliol, l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena, oferirà el seu tradicional concert, a les 22.30 hores, a la plaça Espanya i a més es lliuraran els premis del III Concurs per a la portada del Llibre de Festes. La festa, ‘Pool Party’, en la piscina municipal, organitzada per l’Associació Juvenil ‘Pont de l´Agüelo Queixalet’, tancarà els actes previs a l’arrencada de les Festes.

El dissabte 21 de juliol, l’acte que marca l’inici de les Festes Patronals, és la presentació de les Festeres i Festers 2018. En aquesta edició, Sara Lacruz, Festera del Grup de Danses Magdaleneres, Adrià Bosch, Fester de l’AMPA del CEIP Albert Selma, Lorena Caldés, de l’Associació Juvenil ‘Pont de l´Agüelo Queixalet’, Alejandro Rubio, de l’Associació de Mestresses de casa, Mónica Arribas, de les Puntaires i Isaac Letellier, en representació de la Comissió de Festes, es convertiran en Festers i Festeres Infantils de Sta. Magdalena, mentre que Miriam Boira, en representació de l’Agrupació Musical i Alba Juste, de l’Associació ‘Amics de Sant Vicent’, seran presentades com a Festeres, en un acte en el que el mantenidor serà, el professor,  Emilio Lacruz, llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació. Després de la proclamació, totes les associacions locals realitzaran una ofrena de flors a la patrona i hi haurà revetla de gala en la pista del pavelló poliesportiu amb l’orquestra, Jamaica Show.

Els actes continuen el dia 22, dia reservat a la patrona del municipi, María Magdalena. El programa de la jornada s’iniciarà a les 11 hores amb la inauguració de l’exposició de pintura de l’últim curs de la professora, Maite Baldrich.

Posteriorment, a les 12 hores, se celebrarà missa en l’església parroquial i a les 13 hores, s’encendrà la traca del Dia de la Santa i se soltaran coloms, a càrrec del Club Colombòfil de Benicarló. És també en aquesta jornada, quan l’Ajuntament realitza una recepció a tots els veïns i veïnes de Sta. Magdalena, en el pavelló poliesportiu cobert i es visita a més l’exposició de manualitats de ‘l´Espai Respir’, en la sala de projeccions del poliesportiu, uns actes que explicaran també amb la participació de l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena. A la vesprada, després de la processó pels carrers del casc urbà, amb la imatge de la patrona, el ‘Grup de Danses Magdaleneres i la Colla de Dolçainers i Tabaleters, Polpís’ realitzaran la seua actuació de Festes, acompanyats pel Grup de Danses, Lo Cirilo d’Alcalà. Es tancarà la jornada amb la revetla de l’orquestra, Valparaíso.

Pel que fa al dilluns, 23 de juliol, després de la processó hi haurà una orxatada, en honor de les persones majors, en la pista del poliesportiu i a les 20.30 hores, un espectacle infantil, titulat ‘Buscando el equilibrio’. A la nit, a les 23.30 hores, està programada una Gran Gal·la del circ presentada per Magic Andreu, després de la qual es celebrarà una festa del pijama i discomòbil, Big Sound.

El dimarts, 24 de juliol, es procedirà al muntatge de la plaça de bous i la vesprada està reservada per a la diversió i la imaginació, amb les disfresses, en els quals cada colla desplega tot el seu enginy per a lluir-los durant la primera vesprada d’exhibició taurina. De fet, les diferents ramaderies, oferiran el seus bous des del dimarts 24 fins al diumenge 29 de juliol, tant al migdia com a la vesprada, a partir de les 18 hores. També el dimarts, 24 de juliol, hi haurà sopar de ‘Pa i Porta’ en el poliesportiu municipal i ball amb l’orquestra, La Factoria Musical.

La programació festiva de Sta. Magdalena seguirà el dimecres, 25 de juliol, amb el Dia de les Paelles, animat per la Guaraná Street Band i el lliurament de premis del concurs de ‘Cinquet, Monopoly i Dòmino’ de l’Associació de Jubilats. A les 18 hores, s’inaugurarà la III Exposició ‘Mans Artesanes’. A la nit, la gastronomia serà la protagonista, amb el ‘Tombet Especial’ i després la festa remember, amb els dj´s Tonet Marzá, Paco Moliner i Pirri Dj.

D’altra banda, el dijous, 26 de juliol, es podran esmorzar sardines, dins de la programació festiva, al mateix temps que a les 13 hores, hi haurà vaquetes. A la nit, a les 23 hores, destaca el concert, en el poliesportiu, a càrrec dels grups: ‘Esfera’, ‘La Fulla Kaduca’ i ‘Townfolks’, que contarà també amb la participació dels dj´s ‘Escala i Corda’ i l’exhibició de ball de ‘The Honeymoon Queens’.

Ja en la recta final de les Festes Patronals de Sta. Magdalena, el divendres 27, entre les 02.00 i les 05.00 hi haurà vaquetes a més de l’exhibició de bestiar boví, tant a les 12 del migdia com a les 18 hores. A la nit, els més xicotets podran gaudir d’un bou embolat alternatiu, que servirà de preàmbul a l´embolada d’un bou de la ramaderia, Parejo de Cabanes. L’orquestra Miami Show serà l’encarregada d’amenitzar la revetla.

A més, el dissabte, 28 de juliol, es realitzarà a les 11.30 hores, una entrada de bous infantil, a l’estil Sant Fermín i a la vesprada, cal destacar, a partir de les 18 hores, el Dia de les Associacions, en el qual les entitats locals, ixen al carrer per a vendre tot tipus de productes, amb els quals recaptar fons per a finançar les activitats, que realitzen al llarg de tot l’any. A la nit, després de l’exhibició taurina, es procedirà a l´embolada d’un bou alternatiu per als xiquets i xiquetes magdaleners, així com un altre bou de la ramaderia d’Iván Miró. L’orquestra que actuarà aquesta nit és la Maxim´s, una vetlada que tancarà la discomòbil, El Sarao.

Les Festes de Sta. Magdalena conclouran el diumenge, amb un gran tobogan aquàtic, una de les novetats de les celebracions i un castell de Focs Artificials, a les 23 hores, a càrrec de Pirotécnia Tomás de Benicarló.

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena presenta el programa de les Festes Patronals al teixit associatiu local

26 seg
Sin categoría

L’Escola d’Estiu de Santa Magdalena celebra Sant Fermín

21 seg
Noticies

Santa Magdalena celebra el ‘Water Festival’

16 seg
Sin categoría

Més de 40 xiquets i xiquetes gaudixen de l’Escola d’Estiu a Santa Magdalena

53 seg
Sin categoría

L’Escola de Música de Santa Magdalena celebra la seua Audició de Fi de Curs

43 seg
Sin categoría

Audició de Fi de Curs de l’Escola de Música de Santa Magdalena

32 seg
Veure més notícies →