Inici » Notícies » Sta. Magdalena valora en més de 50.000 € els danys causats per la gota freda
Actualitat

Sta. Magdalena valora en més de 50.000 € els danys causats per la gota freda

1 min, 15 seg

El pas de ‘Dana’, pel municipi de Sta. Magdalena ha deixat destrosses per valor de més de 50.000 €. Aquesta és la primera valoració, que s’ha fet des de l’Ajuntament de Sta. Magdalena, dels danys causats pel recent temporal de gota freda, que ha assotat també a la població.

balance2 balance3 balance4

Els camins rurals han sigut la part més afectada d’aquest temporal, tal com ha indicat l’alcalde de Sta. Magdalena, Sergio Bou. “Tenim més de 15 km de camins afectats, estem parlant de pràcticament tot el terme municipal. De fet, hi ha camins on hi ha foradades de més d’un metre i uns altres on hi ha molta graveta, que ja han començat a retirar els operaris de la brigada, EMERGE”, apunta Bou. A més, s’han hagut de retirar arbres, com un que havia caigut sobre el camí, enfront de la ‘Bassa Albert’.

balance1

D’altra banda, com a conseqüència del fort aparell elèctric i de les pujades i baixades de tensió, s’ha trencat la bomba del  depòsit d’aigua potable, situat en la pedrera. “Segons la valoració que han fet els tècnics, la substitució de la bomba ens costarà entre 25.000 i 30.000 €, danys tots ells, que traslladarem tant a la Diputació de Castelló, com a la Generalitat, que ja han anunciat un paquet d’ajudes, destinades a pal·liar els efectes de la gota freda”.

balance5

L’alcalde de Sta. Magdalena també ha anunciat que, sol·licitarà a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la neteja de la rambla d’Alcalá, al seu pas per Sta. Magdalena, ja que “encara continua baixant aigua i necessitarà posteriorment d’una neteja exhaustiva del terreny”. Al mateix temps, Sergio Bou, continua reclamant que: “s’execute el projecte de canalització de la rambla d’Alcalá, que porta paralitzat més de 7 anys. Ja li ho vaig traslladar en l’última reunió a la subdelegada del govern a Castelló, però òbviament continuarem insistint”.

Notícies relacionades

Noticies

Programació Nadal 2022

2 seg
Noticies

Santa Magdalena presenta la seua programació de Nadal i Any Nou

3 min, 29 seg
Noticies

Santa Magdalena millora l’eficiència energètica de les instal·lacions municipals amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques

59 seg
Noticies

Espectacular 40 aniversari de l’Agrupació Musical Santa Magdalena

1 min, 20 seg
Noticies

La conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica millorarà el camí rural entre Santa Magdalena i Peñíscola

34 seg
Noticies

Oberta l’exposició commemorativa dels 40 anys de l’Agrupació Musical Santa Magdalena

48 seg
Veure més notícies →