Inici » Notícies » Visca Sant Antoni!
Actualitat

Visca Sant Antoni!

1 min, 4 seg

Sta. Magdalena es bolca en la celebració de Sant Antoni

sant1 sant quintos banda prim majorals cavalls carrer

carro danses foc

Sta. Magdalena de Polpís ha celebrat avui una de les seues festes més ancestrals i arrelades, la festa de Sant Antoni.

Els actes festius, programats pels Majorals, els veïns dels carrers Molí i Pont, s’iniciaven la vespra amb la benedicció dels ‘primetes’ i la cremà de la foguerà per part dels Quintos 2018, qui després de mesos de dur treball veien com la seua foguerà es convertia en cendra. Prèviament, l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena realitzava una cercavila pels principals carrers del casc urbà.

A la nit, prop de 200 persones es congregaven en el pavelló poliesportiu municipal en el sopar de pa i porta, organitzada pels Majorals i en el  què va actuar el Duo A-Mix, perllongant-se la festa fins a altes hores de la matinada.

Avui dimecres, 17 de gener, dia de Sant Antoni, la jornada festiva s’iniciava amb la missa en l’església parroquial i la posterior benedicció dels animals.

Un any més i després de la preceptiva benedicció, arrancava la processó presidida pel carro ‘Triunfant’, engalanat per a l’ocasió pels Majorals 2018, i amb la imatge de Sant Antoni portada per Salvador Ortiz Pauner i amb l´acompanyament de l´Agrupació Musical de Sta. Magdalena.

Després de la processó i de l´actuació del Grup de Danses Magdaleneres, tots els veïns han participat en la tradicional ‘Gorra’ pels carrers Molí i Pont, obsequiant els Majorals a tots amb pastes típiques de la població.

A la vesprada, de nou s’ha realitzat la ‘Gorra’ en les cases dels Majorals.

Notícies relacionades

Noticies

El CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena planta exemplars de ‘Micromeria rodriguezii’ espècie única en tota la península ibèrica

58 seg
Noticies

Subdelegació de Govern ofereix una xarrada sobre l’administració electrònica

26 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena celebra el Dia de la Pau

28 seg
Noticies

Les brigades de mitigació de la Diputació i Generalitat en col·laboració amb EMERGE de Santa Magdalena adeqüen terrenys i camins municipals

35 seg
Noticies

Santa Magdalena reutilitza roba i la converteix en bosses

21 seg
Noticies

Taller de reutilització de roba usada en Santa Magdalena

24 seg
Veure més notícies →