Inici » Notícies » AFIVINA ofereix una xarrada sobre fibromiàlgia a Sta. Magdalena
Actualitat

AFIVINA ofereix una xarrada sobre fibromiàlgia a Sta. Magdalena

1 min, 28 seg

AFIVINA, l’Associació de Fibromiàlgia, fatiga crònica i reumatologia del Baix Maestrat, va organitzar ahir a la vesprada una xarrada a Sta. Magdalena, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i síndrome de la fatiga crònica, que fou el 12 de maig.

xerrada1 xerrada2

La fotògrafa, Eva Menacho, que pateix de fibromiàlgia, va explicar al nombrós públic, que va omplir el saló de plens de l’Ajuntament de Sta. Magdalena, els principals problemes que s’ha trobat des d’abans que li fora diagnosticada la fibromiàlgia i també al llarg d’aquest procés, així com situacions de risc d’exclusió social, que pateixen alguns dels malalts.

 xerrada3

Durant la seua intervenció Menacho va insistir en la important tasca de visibilització de la  malaltia, ja que solament el 5 %  de la població està diagnosticada de fibromiàlgia o fatiga crònica, encara que el nombre de persones que la pateixen és molt superior. D’ací, que col·lectius com AFIVINA treballen a donar a conèixer què és la fibromiàgia i quins són els símptomes que es pateixen.

 

D’altra banda, es va projectar el treball fotogràfic, “Silenci el meu cos crida”, de la pròpia Menacho, en el què ha tractat de dotar de veu, tant interior com pública a la malaltia i als malalts de fibromiàlgia. Un treball que es pot veure en: https://vimeo.com/163799925

 

La presidenta d´AFIVINA, Pilar Miralles, per la seua banda, va recordar que aquesta entitat comarcal s’encarrega d’oferir diferents teràpies per a les persones i sempre està en la cerca de tractaments,  que puguen alleujar el dolor dels malalts de fibromiàlgia.

 

A més, AFIVINA va donar a conèixer diferents enllaços on es pot consultar informació relacionada amb la fibromiàlgia: http://www.fibro.info/debut.pdf;  http://fibro.info/cuentos-de-mingabe; https://www.plataformaeditorial.com/libro/4146-sobrevivir-al-dolor; https://www.facebook.com/afivina-.

 

Al mateix temps hi ha diversos llibres com el titulat: Manuela de Madre: “Vitalidad crónica. Convivir con la fibromialgia” de Gemma Sardà o “Sobrevivir al dolor “ de Grela Bravo, molt interessants en els quals també es pot obtenir tot tipus d’informació.

Notícies relacionades

Noticies, Sin categoría

Oberta la inscripció per a la V Marxa Senderista del Dia de la Dona entre els castells de Polpis i Xivert

56 seg
Noticies

Santa Magdalena aprova un pressupost de 817.940 € per al 2024

1 min, 20 seg
Noticies

La Generalitat concedix a Santa Magdalena una subvenció de 57.687 € per a la implantació del sistema de recollida selectiva de bioresidus

39 seg
Noticies

L’alumnat del CEIP Alberto Selma celebra els dies de la Pau i de l’Arbre

35 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma lluïx gran part del material escolar en la seua desfilada de Carnestoltes

23 seg
Noticies

L’AMPA del CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena organitza una xarrada sobre salut bucodental

27 seg
Veure més notícies →