Inici » Notícies » AFIVINA ofereix una xarrada sobre fibromiàlgia a Sta. Magdalena
Actualitat

AFIVINA ofereix una xarrada sobre fibromiàlgia a Sta. Magdalena

1 min, 28 seg

AFIVINA, l’Associació de Fibromiàlgia, fatiga crònica i reumatologia del Baix Maestrat, va organitzar ahir a la vesprada una xarrada a Sta. Magdalena, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i síndrome de la fatiga crònica, que fou el 12 de maig.

xerrada1 xerrada2

La fotògrafa, Eva Menacho, que pateix de fibromiàlgia, va explicar al nombrós públic, que va omplir el saló de plens de l’Ajuntament de Sta. Magdalena, els principals problemes que s’ha trobat des d’abans que li fora diagnosticada la fibromiàlgia i també al llarg d’aquest procés, així com situacions de risc d’exclusió social, que pateixen alguns dels malalts.

 xerrada3

Durant la seua intervenció Menacho va insistir en la important tasca de visibilització de la  malaltia, ja que solament el 5 %  de la població està diagnosticada de fibromiàlgia o fatiga crònica, encara que el nombre de persones que la pateixen és molt superior. D’ací, que col·lectius com AFIVINA treballen a donar a conèixer què és la fibromiàgia i quins són els símptomes que es pateixen.

 

D’altra banda, es va projectar el treball fotogràfic, “Silenci el meu cos crida”, de la pròpia Menacho, en el què ha tractat de dotar de veu, tant interior com pública a la malaltia i als malalts de fibromiàlgia. Un treball que es pot veure en: https://vimeo.com/163799925

 

La presidenta d´AFIVINA, Pilar Miralles, per la seua banda, va recordar que aquesta entitat comarcal s’encarrega d’oferir diferents teràpies per a les persones i sempre està en la cerca de tractaments,  que puguen alleujar el dolor dels malalts de fibromiàlgia.

 

A més, AFIVINA va donar a conèixer diferents enllaços on es pot consultar informació relacionada amb la fibromiàlgia: http://www.fibro.info/debut.pdf;  http://fibro.info/cuentos-de-mingabe; https://www.plataformaeditorial.com/libro/4146-sobrevivir-al-dolor; https://www.facebook.com/afivina-.

 

Al mateix temps hi ha diversos llibres com el titulat: Manuela de Madre: “Vitalidad crónica. Convivir con la fibromialgia” de Gemma Sardà o “Sobrevivir al dolor “ de Grela Bravo, molt interessants en els quals també es pot obtenir tot tipus d’informació.

Notícies relacionades

Noticies

L’AMPA del CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena organitza una xarrada contra l’assetjament escolar

16 seg
Noticies

Més de 70 persones participen en la desfilada de les III Jornades Templeres de Santa Magdalena

45 seg
Noticies

Arranquen les obres de millora de l’eficiència energètica del depòsit de ‘Les Pedreres’ a Santa Magdalena

43 seg
Noticies

L’alcalde de Santa Magdalena assisteix a la inauguració del Laberint més gran d’Espanya a Peníscola

42 seg
Noticies

La Ludoteca Municipal de Santa Magdalena ofereix servei per a xiquets i xiquetes a partir dels 6 mesos

33 seg
Noticies

Santa Magdalena organitza l’Escola de Pasqua de l’11 al 14 d’abril

35 seg
Veure més notícies →