Inici » Notícies » Compte enrere per a les Festes Patronals de Sta. Magdalena
Actualitat

Compte enrere per a les Festes Patronals de Sta. Magdalena

4 min, 39 seg

Sta. Magdalena dóna a conèixer a les seues Festeres i Festers

previagrup6

Sta. Magdalena de Pulpis ha començat ja el compte enrere per a les seues Festes Patronals, uns festejos que se celebraran entre el 21 i el 29 de juliol i que en l’edició d’enguany, compten amb més de 60 actes, que han sigut preparats per part de la Comissió de Festes i l’Ajuntament de Sta. Magdalena, des de fa molts mesos.

Les Festes arranquen, el dissabte 21, però prèviament, el divendres 20 de juliol, l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena, oferirà el seu tradicional concert, a les 22.30 hores, en la plaça Espanya i a més es lliuraran els premis del III Concurs per a la portada del Llibre de Festes, del que enguany ha resultat guanyador Miguel Expósito. La festa, ‘Pool Party’, en la piscina municipal, organitzada per l’Associació Juvenil ‘Pont de l´Agüelo Queixalet’, tancarà els actes previs a l´inici de les Festes.

El dissabte 21 de juliol, l’acte que marca l’inici de les Festes Patronals, és la presentació de les Festeres i Festers 2018. En aquesta edició, Sara Lacruz, Festera del Grup de Danses Magdaleneres, Adrià Bosch, Fester de l’AMPA del CEIP Albert Selma, Lorena Caldés, de l’Associació Juvenil ‘Pont de l´Agüelo *Queixalet’, Alejandro Rubio, de l’Associació de Mestresses de casa, Mónica Arribas, de les Puntaires i Isaac Letellier, en representació de la Comissió de Festes, es convertiran en Festers i Festeres Infantils de Sta. Magdalena, mentre que Miriam Boira, en representació de l’Agrupació Musical i Alba Juste, de l’Associació ‘Amics de Sant Vicent’, seran presentades com a Festeres, en un acte en el que el mantenidor serà, el professor,  Emilio Lacruz, llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació. Després de la proclamació, totes les associacions locals realitzaran una ofrena de flors a la patrona i hi haurà revetla de gala en la pista del pavelló poliesportiu amb l’orquestra, Jamaica Show.

Els actes continuen el dia 22, dia reservat a la patrona del municipi, María Magdalena. El programa de la jornada s’iniciarà a les 11 hores amb la inauguració de l’exposició de pintura de l’últim curs de la professora, Maite Baldrich, en La Capella, que romandrà oberta fins al dimarts 24 de juliol.  Allí es mostraran algunes de les obres pictòriques, realitzades pels alumnes de Baldrich en l’últim curs.  Posteriorment, a les 12 hores, se celebrarà missa en l’església parroquial i a les 13 hores, s’encendrà la traca del Dia de la Santa i se soltaran coloms, a càrrec del Club Colombòfil de Benicarló. És també en aquesta jornada, quan l’Ajuntament realitza una recepció a tots els veïns i veïnes de Sta. Magdalena, en el pavelló poliesportiu cobert i es visita a més l’exposició de manualitats de ‘l´Espai Respir’, en la sala de projeccions del poliesportiu, uns actes que explicaran també amb la participació de l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena. A la vesprada, després de la processó pels carrers del casc urbà, amb la imatge de la patrona, el ‘Grup de Danses Magdaleneres i la Colla de Dolçainers i Tabaleters, Polpís’ realitzaran la seua actuació de Festes. Es tancarà la jornada amb la revetla de l’orquestra, Valparaíso.

Pel que fa al dilluns, 23 de juliol,  també se celebrarà missa i la posterior recepció per al clergat, cor i associacions locals, que en aquesta jornada estaran acompanyats per la ‘Colla de Dolçainers i Tabaleters, Polpís’. Ja de vesprada, després de la processó hi haurà una orxatada, en honor de les persones majors, en la pista del poliesportiu i a les 20.30 hores, un espectacle infantil, titulat ‘Trobant l’equilibri’. A la nit, a les 23.30 hores, està programada una Gran Gal·la circense, presentada per Magic Andreu, després de la que se celebrarà una festa del pijama i discomòbil, Big Sound.

El dimarts, 24 de juliol, es procedirà al muntatge de la plaça de bous, després de la qual hi haurà una ‘Torrà’ per a tots els participants i la vesprada està reservada per a la diversió i la imaginació, amb les disfresses, en les quals cada colla desplega tot el seu enginy per a lluir-los durant la primera vesprada d’exhibició taurina. De fet, les diferents ramaderies, oferiran els seus  bous des del dimarts 24 fins al diumenge 29 de juliol, tant al migdia com a la vesprada, a partir de les 18 hores. També el dimarts, 24 de juliol, hi haurà sopar de ‘Pa i Porta’ en el poliesportiu municipal i ball amb l’orquestra, La Factoria Musical.

La programació festiva de Sta. Magdalena seguirà el dimecres, 25 de juliol, amb el Dia de les Paelles, animat per la Guaranà Street Band i el lliurament de premis del concurs de ‘Cinquet, Monopoly i Dòmino’ de l’Associació de Jubilats. A les 18 hores, s’inaugurarà la III Exposició ‘Mans Artesanes’, que en aquesta ocasió es dedica a la indumentària tradicional i que estarà oberta en La Capella fins al divendres, a les 20 hores. A la nit, la gastronomia serà la protagonista, amb el ‘Tombet Especial’ i després la festa remember, amb els dj´s Tonet Marzá, Paco Moliner i Pirri Dj.

D’altra banda, el dijous, 26 de juliol, es podran esmorzar sardines, dins de la programació festiva, al mateix temps que a les 13 hores, hi haurà vaquetes. A la nit, a les 23 hores, destaca el concert, en el poliesportiu, a càrrec dels grups: ‘Esfera’, ‘La Fulla Kaduca’ i ‘Townfolks’, que contarà també amb la participació dels dj´s ‘Escala i Corda’ i l’exhibició de ball de ‘The Honeymoon Queens’.

Ja en la recta final de les Festes Patronals de Sta. Magdalena, el divendres 27, entre les 02.00 i les 05.00 hi haurà vaquetes a més de l’exhibició de bestiar boví, tant a les 12 del migdia com a les 18 hores. A la nit, els més xicotets podran gaudir d’un bou embolat alternatiu, que servirà de preàmbul a l´embolada d’un bou de la ramaderia, Parejo de Cabanes. L’orquestra Miami Show serà l’encarregada d’amenitzar la revetla.

A més, el dissabte, 28 de juliol, es realitzarà a les 11.30 hores, una entrada de bous infantil, a l’estil Sant Fermín i a la vesprada, cal destacar, a partir de les 18 hores, el Dia de les Associacions, en el qual les entitats locals, ixen al carrer per a vendre tot tipus de productes, amb els quals recaptar fons per a finançar les activitats, que realitzen al llarg de tot l’any. A la nit, després de l’exhibició taurina, es procedirà a l´embolada d’un bou alternatiu per als xiquets i xiquetes magdaleners, així com un altre bou de la ramaderia d’Iván Miró. L’orquestra que actuarà aqueixa nit és la Maxim´s, una vetlada que tancarà la discomòbil, El Sarao.

Les Festes de Sta. Magdalena conclouran el diumenge, amb un gran tobogan aquàtic, una de les novetats de les celebracions i un castell de Focs Artificials, a les 23 hores, a càrrec de Pirotécnia Tomás de Benicarló.

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena finalitza la construcció d’uns lavabos i zona d’ombra en l’exterior del pavelló poliesportiu

52 seg
Noticies

Santa Magdalena finalitza les obres de millora de la xarxa separativa d’aigües

25 seg
Noticies

Torna la San Silvestre a Santa Magdalena

1 min, 1 seg
Noticies

La Agrupación Musical Santa Magdalena celebra Santa Cecilia

33 seg
Noticies

Santa Magdalena adjudica les obres del programa DUS 5000 per a la instal·lació de fotovoltaiques en l’Edifici Social i pavelló poliesportiu

42 seg
Noticies

La conselleria d’Agricultura recepciona les obres de millora de la connexió energètica del depòsit de ‘Les Pedreres’ de Santa Magdalena

43 seg
Veure més notícies →