Inici » Notícies » Espai Respir, un recurs per  afavorir l’autonomia personal
Actualitat

Espai Respir, un recurs per  afavorir l’autonomia personal

1 min, 8 seg

L´Espai Respir de Sta. Magdalena compleix ja més de 4 anys, des que l’Ajuntament de Sta. Magdalena engegara aquest recurs, finançat a través de la Diputació de Castelló i el consistori i que té com a principal premissa  millorar l’autonomia personal dels usuaris, però al mateix temps ajudar en la conciliació de la vida laboral i familiar de les persones, que estan a càrrec d’aquests usuaris.

espai1

“Des d’un primer moment, l’equip de govern vam tenir molt clar, que aquesta unitat de respir s’havia d’engegar. És un recurs assistencial, que va nàixer per  afavorir  l’autonomia de les persones majors dependents i que compleix amb escreix les seues funcions”, afirma Sergio Bou, alcalde de Sta. Magdalena.

12 usuaris gaudeixen, en l’actualitat d’aquest servei, que obri les seues portes els dilluns, dimecres i divendres de 15 a 17 hores i els dimarts i dijous d’11 a 13 hores, un temps en el qual es realitzen activitats enfocades, tant a la prevenció com a la rehabilitació d’habilitats d’autonomia personal i social.

Nuria Muñoz, encarregada de la prestació d’aquest recurs explica que: “treballem diferents fitxes d’estimulació cognitiva, realitzem exercicis de millora de la psicomotricitat i per descomptat per a millorar la psicomotricitat fina realitzem manualitats, fetes amb materials completament reciclats”. Muñoz també comenta que “cada activitat la personalitzem en funció del tipus de dependència que té l’usuari o del tipus de deterioració que hem detectat”.

El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sta. Magdalena és l’encarregat de gestionar aquest recurs assistencial de caràcter soci-sanitari, per la qual cosa qualsevol persona interessada a poder beneficiar-se de les activitats, que allí es promouen ha de dirigir-se a aquest departament de dilluns a divendres de 9 a 13 hores.

 

Notícies relacionades

Noticies

Diputació posa a la disposició de Santa Magdalena maquinària per a esbrossar camins

24 seg
Noticies

Educadors Ambientals de la Diputació de Castelló visiten Santa Magdalena

43 seg
Noticies

El secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social es reuneix amb l’alcalde de Santa Magdalena

1 min, 6 seg
Noticies

Càlig i Santa Magdalena estrenyen llaços musicals amb un intercanvi de la FSMCV

48 seg
Noticies

La brigada EMERGE de Santa Magdalena inicia la seua activitat

34 seg
Noticies

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge visita Santa Magdalena

59 seg
Veure més notícies →