Inici » Notícies » Inaugurada l’exposició “Valorem el nostre patrimoni cultural: El clim o crin vegetal, es feia en el teu poble”
Actualitat

Inaugurada l’exposició “Valorem el nostre patrimoni cultural: El clim o crin vegetal, es feia en el teu poble”

1 min, 31 seg

Sta. Magdalena rep la visita de ‘Xiulet’, imatge de referència dels Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana

expoirta4 expoirta5 expoirta6 expoirta1   

La directora del Parc Natural de la Serra d´Irta, Aurora Quero, acompanyada de l’alcalde de Sta. Magdalena, Sergio Bou i de tècnics mediambientals d´Irta, ha inaugurat aquest migdia l’exposició, “Valorem el nostre patrimoni cultural: El clim o crin vegetal, es feia en el teu poble”, organitzada pel Parc Natural de la Serra d´Irta i que ha comptat amb la col·laboració amb els ajuntaments de Sta. Magdalena i Alcalà de Xivert-Alcossebre, Viveros Alcossebre i Mon Moble.

expoirta3

La Capella acull des d’avui aquesta mostra, que estarà oberta el dissabte 5 i diumenge 6 de maig, de 10 a 13.30 hores i posteriorment tornarà a obrir les seues portes  el dia 20 de maig, aprofitant la celebració de la Marxa Senderista.

En ella, a través d’una sèrie de fotografies i panells explicatius, es dóna a conèixer la història sobre els usos del margalló, del com s’extreia el clim o crin vegetal, que a Alcalà de Xivert i Santa Magdalena, va aconseguir crear una indústria al voltant del mateix.

expoirta2

Gràcies als Ajuntaments d’Alcalà de Xivert i Santa Magdalena i la col·lecció local de fotografies i materials de Juan Francisco Castillo, Mon Moble i Viveros Alcossebre, s’ha pogut elaborar una exposició amb fotografies i materials, que donen bon compte de tot el relacionat amb l’extracció de margalló, que en el cas de Sta. Magdalena es feia a través de la fàbrica de Zacarías Calduch.

A més, l’alcalde de Sta. Magdalena, Sergio Bou, fou l’encarregat de rebre a ‘Xiulet’, la imatge de Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana, que està recorrent tota la geografia valenciana dins del projecte, ‘Xarxa Xiulet’, creat per a donar visibilitat als diferents aliats de la Xarxa de Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana.

Aquesta exposició, que s’acaba d’inaugurar, s’emmarca dins dels actes de celebració del Dia Europeu dels Parcs, que enguany porta per lema, El Patrimoni Cultural: també en la Naturalesa” i s’ha buscat la participació del CEIP Albert Selma, que l’11 de maig, participarà en una activitat de dibuix en el Parc Natural de la Serra d´Irta, concretament a l’entorn del Castell de Sta. Magdalena, dibuixos que posteriorment s’incorporaran a l’exposició.

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena acull la II Carrera Escoles de Ciclisme Festes Patronals

25 seg
Noticies

L’Escola de Música de Santa Magdalena tanca el curs amb una espectacular audició

32 seg
Noticies

Santa Magdalena organitza eI I Torneig de Pàdel Festes de la Joventut

20 seg
Noticies

Audició de Fi de Curs de l’Escola de Música de Santa Magdalena

20 seg
Noticies

Cursos intensius de natació a la piscina municipal de Santa Magdalena

18 seg
Noticies

La Ludoteca municipal de Santa Magdalena celebra la graduació del seu alumnat

20 seg
Veure més notícies →