Inici » Notícies » Inaugurada l’exposició “Valorem el nostre patrimoni cultural: El clim o crin vegetal, es feia en el teu poble”
Actualitat

Inaugurada l’exposició “Valorem el nostre patrimoni cultural: El clim o crin vegetal, es feia en el teu poble”

1 min, 31 seg

Sta. Magdalena rep la visita de ‘Xiulet’, imatge de referència dels Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana

expoirta4 expoirta5 expoirta6 expoirta1   

La directora del Parc Natural de la Serra d´Irta, Aurora Quero, acompanyada de l’alcalde de Sta. Magdalena, Sergio Bou i de tècnics mediambientals d´Irta, ha inaugurat aquest migdia l’exposició, “Valorem el nostre patrimoni cultural: El clim o crin vegetal, es feia en el teu poble”, organitzada pel Parc Natural de la Serra d´Irta i que ha comptat amb la col·laboració amb els ajuntaments de Sta. Magdalena i Alcalà de Xivert-Alcossebre, Viveros Alcossebre i Mon Moble.

expoirta3

La Capella acull des d’avui aquesta mostra, que estarà oberta el dissabte 5 i diumenge 6 de maig, de 10 a 13.30 hores i posteriorment tornarà a obrir les seues portes  el dia 20 de maig, aprofitant la celebració de la Marxa Senderista.

En ella, a través d’una sèrie de fotografies i panells explicatius, es dóna a conèixer la història sobre els usos del margalló, del com s’extreia el clim o crin vegetal, que a Alcalà de Xivert i Santa Magdalena, va aconseguir crear una indústria al voltant del mateix.

expoirta2

Gràcies als Ajuntaments d’Alcalà de Xivert i Santa Magdalena i la col·lecció local de fotografies i materials de Juan Francisco Castillo, Mon Moble i Viveros Alcossebre, s’ha pogut elaborar una exposició amb fotografies i materials, que donen bon compte de tot el relacionat amb l’extracció de margalló, que en el cas de Sta. Magdalena es feia a través de la fàbrica de Zacarías Calduch.

A més, l’alcalde de Sta. Magdalena, Sergio Bou, fou l’encarregat de rebre a ‘Xiulet’, la imatge de Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana, que està recorrent tota la geografia valenciana dins del projecte, ‘Xarxa Xiulet’, creat per a donar visibilitat als diferents aliats de la Xarxa de Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana.

Aquesta exposició, que s’acaba d’inaugurar, s’emmarca dins dels actes de celebració del Dia Europeu dels Parcs, que enguany porta per lema, El Patrimoni Cultural: també en la Naturalesa” i s’ha buscat la participació del CEIP Albert Selma, que l’11 de maig, participarà en una activitat de dibuix en el Parc Natural de la Serra d´Irta, concretament a l’entorn del Castell de Sta. Magdalena, dibuixos que posteriorment s’incorporaran a l’exposició.

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena finalitza la construcció d’uns lavabos i zona d’ombra en l’exterior del pavelló poliesportiu

52 seg
Noticies

Santa Magdalena finalitza les obres de millora de la xarxa separativa d’aigües

25 seg
Noticies

Torna la San Silvestre a Santa Magdalena

1 min, 1 seg
Noticies

La Agrupación Musical Santa Magdalena celebra Santa Cecilia

33 seg
Noticies

Santa Magdalena adjudica les obres del programa DUS 5000 per a la instal·lació de fotovoltaiques en l’Edifici Social i pavelló poliesportiu

42 seg
Noticies

La conselleria d’Agricultura recepciona les obres de millora de la connexió energètica del depòsit de ‘Les Pedreres’ de Santa Magdalena

43 seg
Veure més notícies →