Inici » Notícies » La directora territorial de Sanitat es reuneix amb els alcaldes de Sta. Magdalena i Alcalà-Alcosssebre
Actualitat

La directora territorial de Sanitat es reuneix amb els alcaldes de Sta. Magdalena i Alcalà-Alcosssebre

1 min, 51 seg

Azucena Martí, directora territorial de Sanitat i Salut Pública, acompanyada de la directora de Salut Pública del Centre de Salut Pública de Benicarló, Elvira Mensat, Enrique Manzano, director d’Infermeria d’Atenció Primària i Ana Arizón, gerent del Departament de Salut de Vinaròs, s’ha reunit avui a Alcalà de Xivert amb els alcaldes d’Alcalà de Xivert i Sta. Magdalena i la regidora de Sanitat d’Alcalà-Alcossebre.

33343128_1940344419331692_2798254846422024192_n 33383161_1940351772664290_7781277672767750144_n

Martí ha anunciat que la conselleria de Sanitat es farà càrrec, a través d’una subvenció que ha sol·licitat l’Ajuntament de Sta. Magdalena, de la millora de l’accessibilitat del consultori mèdic auxiliar. Azucena Martí, al mateix temps, ha exposat als alcaldes tots els detalls de les últimes inversions realitzades en l’hospital comarcal de Vinaròs, que sumen més de 4 milions d’euros.

Així, la directora territorial de Sanitat ha explicat que “hem renovat la torre d’esterilització, que era una reivindicació històrica, ens farem càrrec de l’obra d’instal·lació de l’equip de ressonància magnètica, que permetrà que l’aparell a principis del pròxim any ja estiga en funcionament, ja disposem d’un nefròleg, s’ha començat a digitalitzar totes les històries, la qual cosa permetrà que els dos sistemes informàtics actuals estiguen integrats, hem millorat el sistema informàtic i la farmàcia i hem habilitat 22 places, perquè s’engegara la tercera planta de l’hospital comarcal”. En aquest sentit, Martí recorda, que la tercera planta de l’Hospital comarcal de Vinaròs està ja oberta, amb 19 habitacions individuals per a donar una major confortabilitat, tant als pacients com a les seues famílies.

D’altra banda, des de la direcció territorial de Sanitat s’ha anunciat, que està prevista “la creació d’un hospital de dia de Salut Mental amb especialistes i un terapeuta, es traslladarà l’heliport de l’avinguda Gil de Atrocillo de Vinaròs al párquing d’enfront de l’Hospital i es dotarà a tots els centres de salut del departament d’un espiròmetro perquè es puguen realitzar una sèrie de proves sense necessitat d’acudir al nefròleg”.

Sergio Bou, alcalde de Sta. Magdalena, ha agraït l’esforç de la conselleria en temes com la Unitat d’Hospitalització Domiciliària que “està donant uns resultats molt positius, encara que evidentment, els consultoris auxiliars sempre tenen manques, perquè som pobles xicotets amb necessitats grans”. De fet, Bou ha tornat a reclamar més hores d’atenció per part de la pediatra, ja que únicament passa consulta en Sta. Magdalena un dia a la setmana, durant unes hores.
La directora del Centre de Salut Pública, Elvira Mensat, per la seua banda, ha convidat als consistoris a sumar-se a la Xarxa de la Salut, la qual cosa els permetrà sol·licitar una sèrie de subvencions dins del 4t Pla de Salut de la Generalitat.

Notícies relacionades

Noticies

La Ludoteca Municipal de Santa Magdalena ofereix servei per a xiquets i xiquetes a partir dels 6 mesos

33 seg
Noticies

Santa Magdalena organitza l’Escola de Pasqua de l’11 al 14 d’abril

35 seg
Noticies

Santa Magdalena organitza les III Jornades Templeres

48 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena celebra les Falles

27 seg
Noticies

La conselleria d’Educació dota al CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena de nombrós material didàctic infantil

12 seg
Noticies

Santa Magdalena aprova per unanimitat un pressupost de més de 917.466 €

1 min, 18 seg
Veure més notícies →