Inici » Notícies » La Generalitat convoca les ajudes per al lloguer, la rehabilitació d’edificis, la reforma d’habitatges i l’eficiència energética
Actualitat

La Generalitat convoca les ajudes per al lloguer, la rehabilitació d’edificis, la reforma d’habitatges i l’eficiència energética

1 min, 41 seg

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha convocat les ajudes al lloguer, a la rehabilitació d’habitatges, a la rehabilitació d’edificis i a la millora de l’eficiència energètica, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Qualsevol persona interessada a conèixer aquestes ajudes, pot dirigir-se als Serveis Socials de l’Ajuntament de Sta. Magdalena.

CARTEL_AYUDAS_ALQUILER_2018-VAL

Aquestes ajudes s’emmarquen en el Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021 i es poden sol·licitar fins al 6 d’agost, menys les ajudes per a la millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat, ja que el termini acaba el 31 de juliol.

Per a poder convocar al més prompte possible aquestes ajudes davant el retard de l’anterior executiu nacional a l’hora aprovar el Pla Estatal d’Habitatge, la Conselleria va incloure en els Pressupostos de la Generalitat per a 2018 unes partides amb fons propis que a més d’haver permès avançar les subvencions, també garantiran que s’incremente la seua quantia i que aquestes ajudes arriben al major nombre de beneficiaris posibles, mentre es tramita el conveni entre el Ministeri de Foment i la Generalitat, per a l’execució del Pla Estatal.

A través d’aquests convenis de col·laboració amb el ministeri, la Conselleria gestionarà un total de 42.601.000 euros per a ajudes al lloguer, rehabilitació d’edificis, millores de l’eficiència energètica i reforma de l’interior d’habitatges.

Les ajudes al lloguer aconseguiran fins a un 40% del lloguer, amb un màxim de 2.880 euros anuals i pot ser de fins al 50% del lloguer si tots els membres de la unitat de convivència tenen més de 65 anys.

Pel que fa a les ajudes a joves, poden arribar fins al 50% de la renda del lloguer i és necessaris que tots membres de la unitat familiar tinguen menys de 35 anys, com a excepció poden formar part d’aquesta unitat de convivència persones majors de 35 anys que siguen depenents.

Tots dos programes subvencionaran els rebuts del lloguer des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2018 i van dirigits a unitats de convivència que no superen tres vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples, IPREM.

Pel que fa a les ajudes de rehabilitació d’edificis, aquests immobles han d’haver-se construït abans de 1996 i que almenys el 50% dels habitatges siguen domicili habitual dels seus residents. Les ajudes subvencionaran fins al 40% de les obres amb un màxim de 3.000 euros per habitatge per a conservació, 8.000 euros per a accessibilitat i altres 8.000 euros per habitatge per a millora d’eficiència energètica de l’edifici.

Notícies relacionades

Noticies, Sin categoría

Oberta la inscripció per a la V Marxa Senderista del Dia de la Dona entre els castells de Polpis i Xivert

56 seg
Noticies

Santa Magdalena aprova un pressupost de 817.940 € per al 2024

1 min, 20 seg
Noticies

La Generalitat concedix a Santa Magdalena una subvenció de 57.687 € per a la implantació del sistema de recollida selectiva de bioresidus

39 seg
Noticies

L’alumnat del CEIP Alberto Selma celebra els dies de la Pau i de l’Arbre

35 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma lluïx gran part del material escolar en la seua desfilada de Carnestoltes

23 seg
Noticies

L’AMPA del CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena organitza una xarrada sobre salut bucodental

27 seg
Veure més notícies →