Inici » Notícies » La igualtat en l’àmbit professional centra la programació del Dia de la Dona a Santa Magdalena
Actualitat

La igualtat en l’àmbit professional centra la programació del Dia de la Dona a Santa Magdalena

1 min, 48 seg

L’Ajuntament de Santa Magdalena ha programat, un any més, diferents activitats per a commemorar el Dia de la Dona, que s’iniciaran amb la lectura del manifest a les portes del consistori dilluns que ve, 8 de març, a les 12 del migdia. Posteriorment, gràcies a la col·laboració de la Fundació Isonomía, s’inaugurarà una exposició fotogràfica, que porta per títol, ‘Enginyera….per què no?’, en la qual es pretén visibilitzar a dones enginyeres, familiaritzar a les dones amb aquestes eixides laborals i reflexionar sobre la necessitat de canviar els papers socials d’homes i dones per a construir una societat més equilibrada, justa i democràtica. Aquesta mostra estarà oberta fins al 20 de març i per a visitar-la serà necessari passar abans per l’Ajuntament.

En aquest sentit, des del departament de Serveis Socials, s’ha editat una baralla de cartes, ‘El joc de la igualtat’, en la qual es mostren com les diferents professions poden ser exercides, tant per homes com per dones. Aquesta baralla es repartirà a l’alumnat del CEIP Albert Selma i de la Ludoteca Municipal. A més, totes aquelles persones, que desitgen tindre la seua baralla de cartes podran passar per l’Ajuntament a recollir un d’aquests jocs

D’altra banda, el dissabte, 13 de març, a les 18h es projectarà a l’Auditori Municipal la pel·lícula, Figuras Ocultas, que conta la història de la matemàtica afroamericana Katherine Johnson i les seues dos col·legues, Dorothy Vaughan i Mary Jackson, les quals mentre treballaven en la Divisió Segregada de Càlcul de l’Ala Oest del Centre d’Investigació Langley, van ajudar a la NASA en la Carrera Espacial, convertint-se en les primeres dones afroamericanes a aconseguir metes fins llavors impossibles. A més del ja citat assoliment de Katherine Johnson, cal destacar que Dorothy Vaughan va aconseguir ser la primera supervisora dels serveis d’IBM en l’Agència, mentre que Mary Jackson es va convertir en la primera dona a ser enginyera aeroespacial dels Estats Units.

L’aforament a l’auditori està limitat i subjecte a les restriccions, marcades per la Covid19, per la qual cosa l’entrada és lliure fins a completar el nombre màxim de butaques permeses.

A més, els dies 6,7, 8 i 9 d’abril, es realitzarà un taller per a adolescents d’entre 14 i 20 anys, que serà impartit per Clara Abello, amb el qual es pretén oferir eines a les dones per a previndre la violència de gènere, fomentar la reflexió sobre la situació de la dona, desmitificar l’amor romàntic i buscar estratègies per a construir relacions sanes. És necessària la inscripció prèvia en les oficines de l’ajuntament de Santa Magdalena, pel fet que l’aforament està limitat a les restriccions sanitàries.

Notícies relacionades

Noticies, Sin categoría

Oberta la inscripció per a la V Marxa Senderista del Dia de la Dona entre els castells de Polpis i Xivert

56 seg
Noticies

Santa Magdalena aprova un pressupost de 817.940 € per al 2024

1 min, 20 seg
Noticies

La Generalitat concedix a Santa Magdalena una subvenció de 57.687 € per a la implantació del sistema de recollida selectiva de bioresidus

39 seg
Noticies

L’alumnat del CEIP Alberto Selma celebra els dies de la Pau i de l’Arbre

35 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma lluïx gran part del material escolar en la seua desfilada de Carnestoltes

23 seg
Noticies

L’AMPA del CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena organitza una xarrada sobre salut bucodental

27 seg
Veure més notícies →