Inici » Notícies » L’alcalde de Sta. Magdalena assisteix a la reunió de municipis afectats per les pluges d’octubre
Actualitat

L’alcalde de Sta. Magdalena assisteix a la reunió de municipis afectats per les pluges d’octubre

1 min, 45 seg
kitalcalde

L’Agència Valenciana de Seguretat i Respostes a les Emergències entrega a l’alcalde un kit de comunicació de ràdio per a ús en cas d’emergència

La Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), ha exposat, a Benicarló, als municipis afectats, l’acord del Consell que posa en marxa les actuacions per a pal·liar els danys produïts per l’episodi de fortes pluges ocorregudes en la Comunitat Valenciana els dies 18, 19 i 20 d’octubre.

Cal recordar que aquests dies la Comunitat Valenciana es va veure afectada per un temporal de pluges, amb registres de precipitació acumulats, que van superar àmpliament els 100 litres per metre quadrat en 24 hores en moltes localitats i que van afectar milers de ciutadans i ciutadanes quant a la capacitat de transport o a l’accés a serveis bàsics.

El temporal va ocasionar danys importants a béns i infraestructures, a més de despeses rellevants per part de les diferents administracions, derivades de les actuacions urgents com a conseqüència del temporal.

Davant aquesta situació, el Consell va aprovar el passat 26 d’octubre l’acord que estableix el procediment per a començar les accions per a aconseguir, al més prompte possible, que tornen a la normalitat totes les zones afectades pel temporal.

Representants de 31 municipis de la província de Castelló, entre ells l’alcalde de Sta. Magdalena, Sergio Bou, van ser informats sobre com poden presentar les estimacions de danys, una vegada s’ha acreditat haver patit una situació extraordinària mitjançant l’aportació d’un informe del fenomen meteorològic, tant en intensitat com en amplitud.

Tal com es va fixar en l’acord, els ajuntaments han de presentar, amb el suport dels serveis tècnics de la Generalitat i, si és el cas, amb el dels serveis tècnics de les diputacions provincials, les estimacions de danys en les infraestructures i béns públics que s’hagen vist afectats, així com, si és el cas, de les despeses extraordinàries que, amb caràcter urgent, s’hagen d’efectuar com a conseqüència del temporal.

Una vegada presentades, les sol·licituds s’avaluaran en l’Oficina Única Postemergència, a la qual correspondrà efectuar una estimació econòmica, que s’elevarà a la Comissió Interdepartamental, per a la seua aprovació posterior per part del Consell.

En finalitzar aquesta trobada, el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les emergències feia lliurament del segon lot d’equips de comunicació de ràdio per a l’ús en situacions d’emergència o preemergència. En aquest cas, l’alcalde de Sta. Magdalena,

Notícies relacionades

Noticies

Espectacular 40 aniversari de l’Agrupació Musical Santa Magdalena

1 min, 20 seg
Noticies

La conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica millorarà el camí rural entre Santa Magdalena i Peñíscola

34 seg
Noticies

Oberta l’exposició commemorativa dels 40 anys de l’Agrupació Musical Santa Magdalena

48 seg
Noticies

L’Agrupació Musical Santa Magdalena festeja 40 anys de banda

52 seg
Noticies

Santa Magdalena ha sigut punt d’eixida de la tercera etapa de la Territori Templer Run&Bike Experience

30 seg
Noticies

Xarrada sobre Educació sexe-afectiva per a famílies a Santa Magdalena

28 seg
Veure més notícies →