Inici » Notícies » L’alcalde de Sta. Magdalena assisteix a la reunió de municipis afectats per les pluges d’octubre
Actualitat

L’alcalde de Sta. Magdalena assisteix a la reunió de municipis afectats per les pluges d’octubre

1 min, 45 seg
kitalcalde

L’Agència Valenciana de Seguretat i Respostes a les Emergències entrega a l’alcalde un kit de comunicació de ràdio per a ús en cas d’emergència

La Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), ha exposat, a Benicarló, als municipis afectats, l’acord del Consell que posa en marxa les actuacions per a pal·liar els danys produïts per l’episodi de fortes pluges ocorregudes en la Comunitat Valenciana els dies 18, 19 i 20 d’octubre.

Cal recordar que aquests dies la Comunitat Valenciana es va veure afectada per un temporal de pluges, amb registres de precipitació acumulats, que van superar àmpliament els 100 litres per metre quadrat en 24 hores en moltes localitats i que van afectar milers de ciutadans i ciutadanes quant a la capacitat de transport o a l’accés a serveis bàsics.

El temporal va ocasionar danys importants a béns i infraestructures, a més de despeses rellevants per part de les diferents administracions, derivades de les actuacions urgents com a conseqüència del temporal.

Davant aquesta situació, el Consell va aprovar el passat 26 d’octubre l’acord que estableix el procediment per a començar les accions per a aconseguir, al més prompte possible, que tornen a la normalitat totes les zones afectades pel temporal.

Representants de 31 municipis de la província de Castelló, entre ells l’alcalde de Sta. Magdalena, Sergio Bou, van ser informats sobre com poden presentar les estimacions de danys, una vegada s’ha acreditat haver patit una situació extraordinària mitjançant l’aportació d’un informe del fenomen meteorològic, tant en intensitat com en amplitud.

Tal com es va fixar en l’acord, els ajuntaments han de presentar, amb el suport dels serveis tècnics de la Generalitat i, si és el cas, amb el dels serveis tècnics de les diputacions provincials, les estimacions de danys en les infraestructures i béns públics que s’hagen vist afectats, així com, si és el cas, de les despeses extraordinàries que, amb caràcter urgent, s’hagen d’efectuar com a conseqüència del temporal.

Una vegada presentades, les sol·licituds s’avaluaran en l’Oficina Única Postemergència, a la qual correspondrà efectuar una estimació econòmica, que s’elevarà a la Comissió Interdepartamental, per a la seua aprovació posterior per part del Consell.

En finalitzar aquesta trobada, el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les emergències feia lliurament del segon lot d’equips de comunicació de ràdio per a l’ús en situacions d’emergència o preemergència. En aquest cas, l’alcalde de Sta. Magdalena,

Notícies relacionades

Noticies

L’AMPA del CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena organitza una xarrada contra l’assetjament escolar

16 seg
Noticies

Més de 70 persones participen en la desfilada de les III Jornades Templeres de Santa Magdalena

45 seg
Noticies

Arranquen les obres de millora de l’eficiència energètica del depòsit de ‘Les Pedreres’ a Santa Magdalena

43 seg
Noticies

L’alcalde de Santa Magdalena assisteix a la inauguració del Laberint més gran d’Espanya a Peníscola

42 seg
Noticies

La Ludoteca Municipal de Santa Magdalena ofereix servei per a xiquets i xiquetes a partir dels 6 mesos

33 seg
Noticies

Santa Magdalena organitza l’Escola de Pasqua de l’11 al 14 d’abril

35 seg
Veure més notícies →