Inici » Notícies » L’entrada del pi dels ‘Quintos i Quintes’ marca el compte arrere per a la celebració de Sant Antoni a Santa Magdalena
Actualitat

L’entrada del pi dels ‘Quintos i Quintes’ marca el compte arrere per a la celebració de Sant Antoni a Santa Magdalena

1 min, 34 seg

Santa Magdalena ja ha iniciat el compte arrere per a la celebració de la festa de Sant Antoni i ho feia dissabte passat amb el primer dels actes del programa festiu, l’entrada del Pi dels ‘Quintos i Quintes 2020’, que ha sigut el que ha donat el tret d’eixida als festejos.

A primera hora del matí els cavallistes es desplaçaven fins a l’ermita de Sant Vicent, lloc en el qual després d’un esmorzar, preparaven el pi perquè fora arrossegat pels cavalls fins al nucli urbà. D’aquesta manera, sobre les 12 del migdia i arrossegat per cinc cavalls el pi va ser entrat a la població, seguint el costum d’antany, davant l’atenta mirada de nombrosos veïns i veïnes de Santa Magdalena, així com dels ‘Quintos i Quintes 2020’, encarregats aquests últims de plantar la foguera de Sant Antoni.

El programa festiu seguirà dijous que ve, dia 16, ja que entre les 15.30 i les 17.30h tindran lloc jocs tradicionals, globoflèxia i pintacares per als xiquets i xiquetes al carrer Alcalá. A les 17h està prevista la realització d’una xocolatada a la plaça de l’Ajuntament i a les 17.30h s’obrirà l’exposició fotogràfica “Sant Antoni en fotos” a La Capella.

D’altra banda, a les 18h i a la porta de la Capella es repartirà moscatell i rotllos. L’Agrupació Musical de Santa Magdalena, per part seua, a les 18.30h farà una cercavila pels carrers de la festa i a les 18.45h tindrà lloc la benedicció dels “primetes” a l’església parroquial. L’encesa de la foguera dels ‘Quintos i Quintes 2020” està prevista sobre les 19h.

A la nit, a les 21h se celebrarà el ja tradicional sopar de ‘Pa i Porta’ en el pavelló poliesportiu de la localitat, en el qual els Majorals oferiran vi, cacauets, tramussos i ‘cremaet’. A més, l’ajuntament proporcionarà cervesa. A partir de les 22.30h hi haurà ball amb el trio “Triban”. La programació del divendres, dia 17, s’iniciarà  a les 10.30h amb la missa, en honor de Sant Antoni,  i la posterior benedicció dels animals a la plaça Espanya i processó. A continuació, el Grup de Danses Magdaleneres oferirà una actuació. Seguidament es passarà en processó a fer la típica ‘Gorra’ pels carrers de la festa, un acte en el qual els Majorals i Majorales oferiran tota classe de coques dolces i salades als participants de la processó.

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena desinfecta novament el nucli urbà

32 seg
Noticies

El Parc Natural de la Serra d´Irta instal·la nous panells informatius a Santa Magdalena

41 seg
Noticies

Santa Magdalena celebra el dia de la seua patrona

26 seg
Noticies

Santa Magdalena trau a licitació les obres d’ampliació i millora del CEIP Albert Selma

1 min, 13 seg
Noticies

2 min, 23 seg
Noticies

Les obres de l’Edifici Social de Santa Magdalena entren ja en la fase final

38 seg
Veure més notícies →