Inici » Notícies » L’entrada del pi dels ‘Quintos i Quintes’ marca el compte arrere per a la celebració de Sant Antoni a Santa Magdalena
Actualitat

L’entrada del pi dels ‘Quintos i Quintes’ marca el compte arrere per a la celebració de Sant Antoni a Santa Magdalena

1 min, 34 seg

Santa Magdalena ja ha iniciat el compte arrere per a la celebració de la festa de Sant Antoni i ho feia dissabte passat amb el primer dels actes del programa festiu, l’entrada del Pi dels ‘Quintos i Quintes 2020’, que ha sigut el que ha donat el tret d’eixida als festejos.

A primera hora del matí els cavallistes es desplaçaven fins a l’ermita de Sant Vicent, lloc en el qual després d’un esmorzar, preparaven el pi perquè fora arrossegat pels cavalls fins al nucli urbà. D’aquesta manera, sobre les 12 del migdia i arrossegat per cinc cavalls el pi va ser entrat a la població, seguint el costum d’antany, davant l’atenta mirada de nombrosos veïns i veïnes de Santa Magdalena, així com dels ‘Quintos i Quintes 2020’, encarregats aquests últims de plantar la foguera de Sant Antoni.

El programa festiu seguirà dijous que ve, dia 16, ja que entre les 15.30 i les 17.30h tindran lloc jocs tradicionals, globoflèxia i pintacares per als xiquets i xiquetes al carrer Alcalá. A les 17h està prevista la realització d’una xocolatada a la plaça de l’Ajuntament i a les 17.30h s’obrirà l’exposició fotogràfica “Sant Antoni en fotos” a La Capella.

D’altra banda, a les 18h i a la porta de la Capella es repartirà moscatell i rotllos. L’Agrupació Musical de Santa Magdalena, per part seua, a les 18.30h farà una cercavila pels carrers de la festa i a les 18.45h tindrà lloc la benedicció dels “primetes” a l’església parroquial. L’encesa de la foguera dels ‘Quintos i Quintes 2020” està prevista sobre les 19h.

A la nit, a les 21h se celebrarà el ja tradicional sopar de ‘Pa i Porta’ en el pavelló poliesportiu de la localitat, en el qual els Majorals oferiran vi, cacauets, tramussos i ‘cremaet’. A més, l’ajuntament proporcionarà cervesa. A partir de les 22.30h hi haurà ball amb el trio “Triban”. La programació del divendres, dia 17, s’iniciarà  a les 10.30h amb la missa, en honor de Sant Antoni,  i la posterior benedicció dels animals a la plaça Espanya i processó. A continuació, el Grup de Danses Magdaleneres oferirà una actuació. Seguidament es passarà en processó a fer la típica ‘Gorra’ pels carrers de la festa, un acte en el qual els Majorals i Majorales oferiran tota classe de coques dolces i salades als participants de la processó.

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena presenta el programa de les Festes Patronals al teixit associatiu local

26 seg
Sin categoría

L’Escola d’Estiu de Santa Magdalena celebra Sant Fermín

21 seg
Noticies

Santa Magdalena celebra el ‘Water Festival’

16 seg
Sin categoría

Més de 40 xiquets i xiquetes gaudixen de l’Escola d’Estiu a Santa Magdalena

53 seg
Sin categoría

L’Escola de Música de Santa Magdalena celebra la seua Audició de Fi de Curs

43 seg
Sin categoría

Audició de Fi de Curs de l’Escola de Música de Santa Magdalena

32 seg
Veure més notícies →