Inici » Notícies » Polpís recrea el seu passat més esplendorós amb l’activitat ‘Els teus Castells’
Actualitat

Polpís recrea el seu passat més esplendorós amb l’activitat ‘Els teus Castells’

1 min, 22 seg

El castell de Polpís ha tornat a la seua època daurada amb les activitats de recreació histórica,que s’han impulsat des de la Diputació Provincial de Castelló per a dinamitzar la fortalesa i atraure als visitants.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz; la diputada de Medi natural, María Jiménez, i la diputada de Joventut, Lluïsa Monferrer, acompanyades de l’alcalde de Santa Magdalena, Sergio Bou i la directora del Castell de Peníscola, Ester Forner, han participat en la ruta senderista per les muntanyes de Santa Magdalena de Polpís fins a arribar al castell, Polpís, on diversos actors i actrius han recreat, a través de diferents tallers la manera de viure dels habitants d’aquesta fortalesa. D’aquesta manera, i a través de diferents sessions, han participat en aquesta activitat més de 50 persones, atretes per la bellesa i singularitat d’aquest castell, enclavat en ple Parc Natural de la Serra d´Irta.

En opinió de Ruth Sanz, diputada de Cultura: “l’acolliment d’aquesta activitat que la Diputació ha llançat per primera vegada demostra les ganes del públic per conéixer la història i la cultura del nostre territori”, destacant a més “la gran professionalitat i rigorositat històrica dels actors que han sigut els encarregats de conduir la representació”.

En aquesta activitat, proposta en el seu inici per al 5 de juny, però que va haver de posposar-se per la pluja, s’ha celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient en el qual la diputada de Medi natural, María Jiménez, ha assenyalat que “és necessari conscienciar a la població que és vital cuidar els nostres boscos per a poder conservar-los i continuar tenint un pulmó verd tan extens com el que tenim a la província”.

Sergio Bou, alcalde de Santa Magdalena, per part seua, ha agraït a la Diputació de Castelló, el fet de posar en marxa aquest tipus de visites didàctiques, que “sens dubte ens ajuden a posar en valor el nostre principal senyal d’identitat, el Castell Polpís”.

Notícies relacionades

Noticies

El CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena planta exemplars de ‘Micromeria rodriguezii’ espècie única en tota la península ibèrica

58 seg
Noticies

Subdelegació de Govern ofereix una xarrada sobre l’administració electrònica

26 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena celebra el Dia de la Pau

28 seg
Noticies

Les brigades de mitigació de la Diputació i Generalitat en col·laboració amb EMERGE de Santa Magdalena adeqüen terrenys i camins municipals

35 seg
Noticies

Santa Magdalena reutilitza roba i la converteix en bosses

21 seg
Noticies

Taller de reutilització de roba usada en Santa Magdalena

24 seg
Veure més notícies →