Inici » Notícies » Santa Magdalena celebra de forma multitudinària Sant Antoni
Actualitat

Santa Magdalena celebra de forma multitudinària Sant Antoni

1 min, 5 seg

Un any més, Santa Magdalena ha celebrat amb un gran èxit la festa de Sant Antoni i de nou la població ha eixit al carrer per a festejar al patró dels animals.

El dijous 16 de gener, vespra del patró, en un dels carrers organitzadors de la festa, el carrer Alcalá van tindre lloc jocs tradicionals, globoflèxia i pintacares per als xiquets i xiquetes, una vesprada que finalitzava amb una xocolatada per a tots i totes, mentre que en La Capella s’obria al públic l’exposició fotogràfica,“Sant Antoni en fotos” . D’altra banda, a les 18h i a la porta de la Capella es repartia moscatell i rotllos. L’Agrupació Musical de Santa Magdalena, per part seua, es va encarregar de realitzar una cercavila pels carrers de la festa i passades les 19.30h, els Quintos i Quintes encenien la foguera de Sant Antoni, no sense abans llegir una lloa, que per segon any consecutiu es va encarregar de recitar Aleix Lacruz. A la nit, un concorregut sopar de ‘pa i porta’ i ball, posava fi a les celebracions prèvies al dia del patró.

La programació avui s’ha centrat en la missa, en honor de Sant Antoni,  i la posterior benedicció dels animals en la plaça Espanya i processó, que ha comptat amb la participació de l’Agrupació Musical de Santa Magdalena. A continuació, el Grup de Danses Magdaleneres ha oferit una actuació. Seguidament s’ha passat en processó a fer la típica ‘Gorra’ pels carrers de la festa, un acte en el qual els Majorals i Majorales han oferit tota classe de coques dolces i salades als participants de la processó.

Notícies relacionades

Noticies

Les brigades de mitigació de la Diputació i Generalitat en col·laboració amb EMERGE de Santa Magdalena adeqüen terrenys i camins municipals

35 seg
Noticies

Santa Magdalena reutilitza roba i la converteix en bosses

21 seg
Noticies

Taller de reutilització de roba usada en Santa Magdalena

24 seg
Noticies

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic concedeix 34.792 € a Santa Magdalena dins del programa DUS 5000

33 seg
Noticies

Santa Magdalena present dins de l’oferta del patronat provincial de Turisme en FITUR

54 seg
Noticies

Santa Magdalena viu intensament la festa de Sant Antoni

51 seg
Veure més notícies →