Inici » Notícies » Santa Magdalena programa més de 60 actes per a les seues Festes Patronals
Actualitat

Santa Magdalena programa més de 60 actes per a les seues Festes Patronals

2 min, 45 seg

Entre el 21 i el 31 de juliol Santa Magdalena reprén l’activitat festiva després de l’aturada per la pandèmia

Santa Magdalena es disposa a arrancar les seues Festes Patronals 2022 amb un variat programa, organitzat per l’Ajuntament de la localitat, en el qual hi ha més de 60 activitats lúdiques i festives, que es desenvoluparan entre el 21 i el 31 de juliol.

La programació s’iniciarà, el dia 21 de juliol, a les 22.30h amb la presentació dels Festers i Festeres 2022, càrrec que ostenten un total de 18 representants: Darío Ródenas Bou, Lucía Ródenas García, Martina Borrás Cid, Dani Moldovan Marzal, Sara Álvarez Cheto, Aitana Pegueroles Moya, Vera Aixa Pegueroles, José Manuel Daniel Lacruz Neuschli, Aylyn Córcoles Barna, Eugenia Natalí Moreira, Ruth Bonet Ristea, Pau Lacruz Marín, Eneko Bonet Medina, Edurne Bonet Medina, Marc Bosch Cheto i Manu Alberich Senar són els Festers i Festeres infantils, mentre que Àngels Adell Ramos i Claudia Cid Oms, són les Festeres. Posteriorment hi haurà ball de gala en la pista del poliesportiu municipal.

El divendres, 22 de juliol, se celebrarà la festivitat de la patrona, María Magdalena i per això, a les 11.45h es realitzarà una ofrena floral per part de totes les associacions del municipi i posteriorment hi haurà missa. Tampoc faltaran durant la jornada, la recepció de l’Ajuntament per a tota la població, la processó i la inauguració de l’exposició de pintura en La Capella. També el dia, 22 de juliol, a la vesprada es farà lliurament dels premis del Concurs per a la portada del Llibre de Festes. La jornada es tancarà amb revetla a càrrec de l’orquestra Júniors en la pista exterior del pavelló poliesportiu.

El dissabte, 23 se celebra el segon dia de la patrona i a més de la missa i processó, en honor a María Inmaculada, destaca a la vesprada, a les 20h, la Orxatada, en honor de la gent gran i l’actuació infantil, ‘Tot és joc’. L’orquestra ‘The Luxe’ serà l’encarregada d’amenitzar la vetlada.

La programació festiva prossegueix el diumenge, 24 en el qual destaca el Dia de les Associacions, d’11 a 14h i l’actuació, a les 22.30h del grup, ‘Folk a banda’ juntament amb l’Agrupació Musical, la Colla de Dolçainers i Tabaleters, ‘Polpís’ i el ‘Grup de Danses Magdaleneres’.

D’altra banda, el dilluns, 25 tindrà lloc el muntatge del recinte taurí i la vesprada de disfresses, que culminarà amb una discomòbil en el poliesportiu, mentre que a partir del dimarts, 26 de juliol i fins al dia 31 s’inicien les jornades taurines, amb exhibicions de bestiar boví tant al matí com a la vesprada.

Els sopars ‘a la fresca’ també formen part del programa, així, el dimarts 26 i el dimecres 27 està prevista la seua celebració. Encara que la gastronomia també té el seu plat fort el dia 26 amb les ja tradicionals paelles, que se celebraran al carrer Ermita, lloc en el qual enguany s’ha habilitat una carpa. Cara al cap de setmana, el divendres hi haurà bous alternatius per als xiquets i bou embolat de la ramaderia d’Iván Miró de la Ribera. A la nit, la revetla l’amenitzarà l’orquestra Europa i diferents dj´s tancaran la jornada.

El dissabte, 30 de juliol, a les 11.30h hi haurà ‘encierro’ a l’estil Sant Fermín per als xiquets i xiquetes del municipi i se celebrarà el Dia de l’Associació Cultural i Taurina ‘Polpis’, amb actes com la cagada del manso i l’exhibició de bestiar boví d’Iván Meseguer de Cervera. També hi haurà un masterclass de zumba i dos bous embolats. La vetlada estarà amenitzada per l’orquestra, ‘Amanecer’. Les festes culminaran el diumenge, 31 de juliol, amb un parc infantil, patrocinat per la Diputació de Castelló, l’exhibició de bous i un castell de focs artificials, fi de festes, que serà a càrrec de Pirotècnia Tomàs de Benicarló.

Sergio Bou, alcalde de Santa Magdalena, explica que: “tenim molta il·lusió depositada en aquestes festes, després de dos anys de pandèmia. Per fi, de nou podem tornar a recuperar les nostres festes i conviure tota la població durant uns dies, recuperant els nostres costums i tradicions”.

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena presenta el programa de les Festes Patronals al teixit associatiu local

26 seg
Sin categoría

L’Escola d’Estiu de Santa Magdalena celebra Sant Fermín

21 seg
Noticies

Santa Magdalena celebra el ‘Water Festival’

16 seg
Sin categoría

Més de 40 xiquets i xiquetes gaudixen de l’Escola d’Estiu a Santa Magdalena

53 seg
Sin categoría

L’Escola de Música de Santa Magdalena celebra la seua Audició de Fi de Curs

43 seg
Sin categoría

Audició de Fi de Curs de l’Escola de Música de Santa Magdalena

32 seg
Veure més notícies →