Inici » Notícies » El Servei d’Arqueologia de la Diputació inicia les primeres excavacions al Castell de Sta. Magdalena
Actualitat

El Servei d’Arqueologia de la Diputació inicia les primeres excavacions al Castell de Sta. Magdalena

48 seg

El Servei d’Arqueologia de la Diputació de Castelló ha iniciat els treballs d’excavació del Castell Polpís, en Sta. Magdalena, una intervenció, que s’emmarca dins dels projectes de conservació i restauració de l’àrea de Cultura de l’organisme provincial.

excavacions2 excavacions3

Sergio Bou, alcalde de Sta. Magdalena, ha visitat els treballs i ha mostrat la seua satisfacció perquè “per primera vegada es realitzarà un treball de recerca, que permetrà conéixer els diferents assentaments que han hagut a Polpís, i per descomptat això posarà en valor, encara més si cap, la nostra fortalesa”.

excavacions1

Ferrán Falomir, arqueòleg de la Diputació i responsable de l’obra, explica que: “gràcies a aquests treballs podrem obtindre les primeres dades arqueològiques i fidedignes del castell, que ens permetran tindre informació arqueològica i topogràfica, de cara a futures intervencions”.

En aquest sentit, s’estan realitzant un total de tres cates a l’interior del castell, que han de facilitar l’arribada fins al nivell protohistòric de Polpís i en la part exterior s’està netejant i desenrunant la zona, per la qual es preveu estava la zona d’accés principal a la fortificació, la qual cosa permetrà conéixer els diferents nivells d’assentament.

Notícies relacionades

Noticies

Obert el termini d’inscripció per a l’Escola de Música de Santa Magdalena

26 seg
Noticies

Santa Magdalena inaugura l’exposició ‘Història de les Trobades’

27 seg
Noticies

Santa Magdalena inicia les obres de millora de l’arxiu històric a través del Pla Castelló Avanza

33 seg
Noticies

Arranquen les obres de pavimentació del camí a Peníscola paral·lel a l’AP7 en Santa Magdalena

35 seg
Noticies

Efectius del Consorci Provincial de Bombers efectuen tasques de millora de camins afectats pel temporal a Santa Magdalena

38 seg
Noticies

Curs d’alfabetització en castellà a Santa Magdalena

26 seg
Veure més notícies →