Inici » Notícies » El Servei d’Arqueologia de la Diputació inicia les primeres excavacions al Castell de Sta. Magdalena
Actualitat

El Servei d’Arqueologia de la Diputació inicia les primeres excavacions al Castell de Sta. Magdalena

48 seg

El Servei d’Arqueologia de la Diputació de Castelló ha iniciat els treballs d’excavació del Castell Polpís, en Sta. Magdalena, una intervenció, que s’emmarca dins dels projectes de conservació i restauració de l’àrea de Cultura de l’organisme provincial.

excavacions2 excavacions3

Sergio Bou, alcalde de Sta. Magdalena, ha visitat els treballs i ha mostrat la seua satisfacció perquè “per primera vegada es realitzarà un treball de recerca, que permetrà conéixer els diferents assentaments que han hagut a Polpís, i per descomptat això posarà en valor, encara més si cap, la nostra fortalesa”.

excavacions1

Ferrán Falomir, arqueòleg de la Diputació i responsable de l’obra, explica que: “gràcies a aquests treballs podrem obtindre les primeres dades arqueològiques i fidedignes del castell, que ens permetran tindre informació arqueològica i topogràfica, de cara a futures intervencions”.

En aquest sentit, s’estan realitzant un total de tres cates a l’interior del castell, que han de facilitar l’arribada fins al nivell protohistòric de Polpís i en la part exterior s’està netejant i desenrunant la zona, per la qual es preveu estava la zona d’accés principal a la fortificació, la qual cosa permetrà conéixer els diferents nivells d’assentament.

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena reutilitza roba i la converteix en bosses

21 seg
Noticies

Taller de reutilització de roba usada en Santa Magdalena

24 seg
Noticies

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic concedeix 34.792 € a Santa Magdalena dins del programa DUS 5000

33 seg
Noticies

Santa Magdalena present dins de l’oferta del patronat provincial de Turisme en FITUR

54 seg
Noticies

Santa Magdalena viu intensament la festa de Sant Antoni

51 seg
Noticies

Entra en funcionament el caixer automàtic de Santa Magdalena

39 seg
Veure més notícies →