Inici » Notícies » Sta. Magdalena celebra una de les seues festes més tradicionals, Sant Antoni
Actualitat

Sta. Magdalena celebra una de les seues festes més tradicionals, Sant Antoni

1 min, 28 seg

danses1

Sta. Magdalena ha celebrat amb gran èxit la festa de Sant Antoni, una de les més tradicionals i ancestrals, de quantes festeja la població. Ahir dimecres a la vesprada, els Majorals 2019, que són els veïns dels carrers: Ermita, la Mar, Escoles, Sant Pere, Eres, Pedreres, Camí Sotarro i prolongació de l’avinguda Dr. Sr. Luis Torres Morera, organitzaven un complet programa amb jocs de fusta per als més xicotets, xocolatada i inauguració d’una exposició de fotografies retrospectives de la festa, a més de la benedicció de les primetes i el repartiment de cremaet. Però el plat fort del dia, va ser la crema de la foguera per part dels ‘Quintos i Quintes 2019’, que després de diversos mesos d’intens treball i recollida de llenya van plantar una espectacular foguera que va ser encesa, després de la cercavila de l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena. Com a novetat d’enguany, un dels ‘Cinquens’, Aleix Lacruz, va llegir una lloa a les portes de l’Ajuntament de Sta. Magdalena.
A la nit, en el poliesportiu municipal, es va celebrar un gran sopar de pa i porta, que va concentrar a més de 400 persones entorn de la taula i el bon menjar.

D’altra banda, avui dia gran de la festa i després de la missa a l’església parroquial, ha tingut lloc la benedicció dels animals. Posteriorment, el Grup de ‘Danses Magdaleneres’ i la ‘Colla de Dolçainers i Tabaleters, Polpís’, han oferit una actuació a les portes de l’església, mentre que posteriorment s’ha realitzat la processó pels carrers de la festa, en la qual ha participat l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena. El Majoral, Jaime Moya, ha portat el sant amb el carro triomfant.

Finalitzada la processó, les cases dels Majorals 2019 s’han obert de bat a bat, oferint a tots els veïns tota classes de pastes, dolces i salades, en el que es denomina en la població com la ‘Gorra’. La festa s’ha prolongat fins a ben entrada la vesprada, finalitzant d’aquesta manera la celebració de Sant Antoni, que ha estat marcada per la massiva participació dels magdaleners i magdaleneres, que al crit de ‘Visca Sant Antoni’, han acomiadat la festa fins l’any vinent.

Notícies relacionades

Noticies

L’AMPA del CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena organitza una xarrada contra l’assetjament escolar

16 seg
Noticies

Més de 70 persones participen en la desfilada de les III Jornades Templeres de Santa Magdalena

45 seg
Noticies

Arranquen les obres de millora de l’eficiència energètica del depòsit de ‘Les Pedreres’ a Santa Magdalena

43 seg
Noticies

L’alcalde de Santa Magdalena assisteix a la inauguració del Laberint més gran d’Espanya a Peníscola

42 seg
Noticies

La Ludoteca Municipal de Santa Magdalena ofereix servei per a xiquets i xiquetes a partir dels 6 mesos

33 seg
Noticies

Santa Magdalena organitza l’Escola de Pasqua de l’11 al 14 d’abril

35 seg
Veure més notícies →