Inici » Notícies » Sta. Magdalena inicia Sant Antoni amb l’entrada del pi per a la Foguerà
Actualitat

Sta. Magdalena inicia Sant Antoni amb l’entrada del pi per a la Foguerà

1 min, 2 seg

Sta. Magdalena viurà enguany un Sant Antoni molt especial, ja que com a novetat i per iniciativa de Jordan Moya, Óscar Castellano i Miguel de Zayas i en col·laboració amb els Quintos 2018, dissabte que ve, 13 de gener, realitzaran l’entrada d’un  pi, tirat per cavalls, pas previ al muntatge de la tradicional foguerà, per part dels Quintos.

thumb_HEOX3264_1024

La tradició magdalenera sobre el muntatge de la foguerà, estableix que la nit del 24 de desembre, es plante enmig de la plaça un tronc, que és el que obri el període de recollida de llenya i branques per a la foguerà, una tasca que sempre de forma ancestral realitzen els Quintos.

D’altra banda, el dia 16 de gener, a primera hora del matí, comença el muntatge amb la ‘plantà’ del pi, al voltant del què es construeix tota la foguerà. En aquesta ocasió i per iniciativa d’aquest grup d’amics i aficionats als cavalls de Sta. Magdalena, per a ajudar als Quintos, i al mateix temps recuperar tradicions d´abans,  l’entrada del pi es realitzarà amb cavalls, dissabte que ve, 13 de gener a les 12 del matí, un acte al que està convidada tota la població.

L’entrada tindrà lloc a les 12 hores pel carrer Carretera i discorrerà pels carrers Estació, Les Parres, Molí,  Ermita, Canteres i Alcalà fins a arribar a la plaça Espanya, lloc de la plantada. Amb motiu d’aquest acte, es demana la col·laboració de tots els veïns perquè no aparquen vehicles en aquests vials, de manera que el transport del pi es puga fer amb total normalitat.

 

Notícies relacionades

Noticies

Santa Magdalena finalitza la construcció d’uns lavabos i zona d’ombra en l’exterior del pavelló poliesportiu

52 seg
Noticies

Santa Magdalena finalitza les obres de millora de la xarxa separativa d’aigües

25 seg
Noticies

Torna la San Silvestre a Santa Magdalena

1 min, 1 seg
Noticies

La Agrupación Musical Santa Magdalena celebra Santa Cecilia

33 seg
Noticies

Santa Magdalena adjudica les obres del programa DUS 5000 per a la instal·lació de fotovoltaiques en l’Edifici Social i pavelló poliesportiu

42 seg
Noticies

La conselleria d’Agricultura recepciona les obres de millora de la connexió energètica del depòsit de ‘Les Pedreres’ de Santa Magdalena

43 seg
Veure més notícies →