Inici » Notícies » Visca Sant Antoni!
Actualitat

Visca Sant Antoni!

1 min, 23 seg

Multitudinària celebració de Sant Antoni a Sta. Magdalena

cercavila foguera paiporta quintos16 sant1 sant2 sant3 sant4 sant5 sant6
Cap de setmana multitudinari i frenètic d’activitat a Sta. Magdalena, que aquest cap de setmana ha celebrat, en gran, la festivitat d’un dels seus patrons, Sant Antoni.
El programa, dissenyat pels majorals, que en aquesta edició han sigut els veïns dels carrers Sta. Bàrbara, Sant Pascual i Sant Vicent, donava inici dissabte a primera hora del matí. Per a combatre el fred, res millor que un got de xocolata calentet i jornada de jocs, animada per Entrevents.
A la vesprada i després de la benedicció dels ‘primetes’ i la cercavila de l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena, els ‘Quintos’ 2016 van prendre foc a la foguera, després de diverses setmanes de molt treball. Malgrat el fred i el vent, van ser centenars de veïns els que van contemplar aquest espectacle.
Però sens dubte, un dels actes més massius va ser el ‘sopar de pa i porta’. Més de 350 persones van omplir la pista coberta del pavelló poliesportiu en una autèntica mostra de germanor. La revetla va ser amenitzada pel Grup Fantasia.
El diumenge, dia de Sant Antoni, a les 11 hores donava començament la missa i després d’ella, Mossen Pedro va realitzar la tradicional benedicció de tots els animals i grupes, que van participar en processó pels carrers organitzadors dels festejos, acompanyats de l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena. Juan Bou, fou el majoral encarregat de portar la imatge del sant en el carro ‘triomfanf’ i al crit de ‘Visca Sant Antoni’ va animar a tots a gaudir de la festa.
Per la seua banda, el Grup de Danses Magdaleneres i la Colla de Dolçainers i Tabaleters, ‘Polpís’, van realitzar una actuació als peus de l’església del municipi. Posteriorment, i ja en un caràcter més festiu es realitzava la ‘gorra’, moment en el qual les grupes i tractors participants en la processó van gaudir d’exquisites coques dolces i salades, oferides pels majorals. A la vesprada, la festa continuava amb la tradicional ‘gorra’, també en les cases dels majorals.

Notícies relacionades

Noticies

La Ludoteca Municipal de Santa Magdalena ofereix servei per a xiquets i xiquetes a partir dels 6 mesos

33 seg
Noticies

Santa Magdalena organitza l’Escola de Pasqua de l’11 al 14 d’abril

35 seg
Noticies

Santa Magdalena organitza les III Jornades Templeres

48 seg
Noticies

El CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena celebra les Falles

27 seg
Noticies

La conselleria d’Educació dota al CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena de nombrós material didàctic infantil

12 seg
Noticies

Santa Magdalena aprova per unanimitat un pressupost de més de 917.466 €

1 min, 18 seg
Veure més notícies →